Offrets för 35-åringens brottsliga gärning var en kvinna som han då hade en relation med. En morgon väckte han kvinnan och efterfrågade information om en specifik man.

Hon förstod direkt vem 35-åringen menade men hon nekade till att det skulle ha varit något med mannen.

- Du måste vara väldigt bra på att ljuga, sade 35-åringen efter en stund, enligt uppgift i kvinnans förhör med polisen.

Vissa saker som han sade stämde men kvinnan förstod inte hur han kunde återge exakta ord från samtal som hon hade haft med den andra mannen.

35-åringen avslöjade då att han köpt en buggningsapparat som han hade placerat in i lägenheten.

Han stoppade in ett SIM-kort och kunde sedan ringa till den och på det sättet höra vad som sades när han inte var på plats.

35-åringen ska också ha tagit reda på kvinnans lösenord till datorn, loggat in och läst hennes mail.

- Detta var en total chock, en enorm kränkning gentemot mig och mot mina vänner som blev avlyssnade, säger kvinnan.

35-åringen ska ha varit "öppen och nöjd" när han förevisade den lilla svarta lådan för kvinnan. Han medgav också att han hade ljudfiler sparade på datorn. Han ska därefter ha raderat filerna samt stuckit en kniv i avlyssningsapparaten för att ta sönder den.

- Kränkningen som det innebär att bli avlyssnad äter upp mig inifrån. Jag vet att jag inte kan gå säker, förklarade kvinnan senare när hon bestämde sig för att polisanmäla honom.

35-åringen har i polisförhör erkänt att han buggade den gemensamma bostaden. Han säger dock att det bara var en gång som han lyssnade av vad som hände när han inte var närvarande.

Anledningen till att han köpte utrustningen och använde det just då var, enligt 35-åringen, att sambon skulle få besök av en väninna.

- Jag ville höra vad de pratade om när jag inte var med, säger mannen som nu har mottagit ett strafföreläggande och måste betala 50 dagsböter à 320 kronor styck.