Corren Lokus - Östergötlands annonsmarknad Corren Lokus - Östergötlands annonsmarknad Affärsliv Corren MeraOnsdag 16 april, Namnsdag: Patrik, Patricia

Buggade familjens bostad

16 000 kronor. Det är summan som en svartsjuk 35-årig man måste betala i böter för att ha ägnat sig åt olovlig avlyssning.

Offrets för 35-åringens brottsliga gärning var en kvinna som han då hade en relation med. En morgon väckte han kvinnan och efterfrågade information om en specifik man.

Hon förstod direkt vem 35-åringen menade men hon nekade till att det skulle ha varit något med mannen.

- Du måste vara väldigt bra på att ljuga, sade 35-åringen efter en stund, enligt uppgift i kvinnans förhör med polisen.

Vissa saker som han sade stämde men kvinnan förstod inte hur han kunde återge exakta ord från samtal som hon hade haft med den andra mannen.

35-åringen avslöjade då att han köpt en buggningsapparat som han hade placerat in i lägenheten.

Han stoppade in ett SIM-kort och kunde sedan ringa till den och på det sättet höra vad som sades när han inte var på plats.

35-åringen ska också ha tagit reda på kvinnans lösenord till datorn, loggat in och läst hennes mail.

- Detta var en total chock, en enorm kränkning gentemot mig och mot mina vänner som blev avlyssnade, säger kvinnan.

35-åringen ska ha varit "öppen och nöjd" när han förevisade den lilla svarta lådan för kvinnan. Han medgav också att han hade ljudfiler sparade på datorn. Han ska därefter ha raderat filerna samt stuckit en kniv i avlyssningsapparaten för att ta sönder den.

- Kränkningen som det innebär att bli avlyssnad äter upp mig inifrån. Jag vet att jag inte kan gå säker, förklarade kvinnan senare när hon bestämde sig för att polisanmäla honom.

35-åringen har i polisförhör erkänt att han buggade den gemensamma bostaden. Han säger dock att det bara var en gång som han lyssnade av vad som hände när han inte var närvarande.

Anledningen till att han köpte utrustningen och använde det just då var, enligt 35-åringen, att sambon skulle få besök av en väninna.

- Jag ville höra vad de pratade om när jag inte var med, säger mannen som nu har mottagit ett strafföreläggande och måste betala 50 dagsböter à 320 kronor styck.

Dela och kommentera

epaper

Dela och kommentera

Brand bröt ut i soprum

Linköping Under tisdagskvällen uppstod en brand i ett fristående soprum i Berga. Polisen misstänker att branden var anlagd.

Linköpingsbor ska byta bil mot cykel

Linköping Snabbare, smidigare och smartare. Så beskrivs Linköpings kommuns nya projekt "Smarta resan", som ska inspirera fler Linköpingsbor till att byta ut bilen mot cykeln.1

Inbrott på Knektgatan

Linköping Sent på tisdagseftermiddagen fick polisen in en anmälan om inbrott på Knektgatan i Linköping.

Skolan får en stor del av överskottet

Linköping Kommunen vill använda merparten av överskottet på 267 miljoner som stöd till "mjuka" verksamheter. Skolan får 60 miljoner till läromedel och IT-utrustning.1

Nu ska fisken i disken inspekteras

Linköping Är det inte en lax – så får det inte heller stå lax på förpackningen. Miljökontoret i Linköping riktar kontroller mot fiskförsäljare.

Upphandlingar kostar mer än de smakar

Linköping Instabilitet, förvirring och förlorad identitet. Det är vad många medarbetare upplever när deras arbetsplats byter utförare.

Chefer kritiska mot ständiga upphandlingar

Linköping 1992 infördes köp- och säljsystemet i Linköping. Åren har gått men systemet har bestått. Men nu börjar det mullra i leden.

Misstänkt inbrott var skadegörelse

Linköping En krossad ruta på ett företag i Linköping fick polisen att rycka ut med hundpatrull.

Soptunnebrand orsakade utryckning

Linköping Räddningstjänsten ryckte ut när en soptunna började brinna i Linköping på måndagskvällen.

The Fooo sätter hjärtan i brand

Linköping Take That, Backstreet Boys och One Direction. Det finns många pojkband som genom tiderna fått sina fans att svimma och skrika av lycka. Aldrig något svenskt, fram tills nu.

Bilfirmor drabbade av stölder

Linköping En 40-årig man greps under natten till söndagen sedan polisen fattat misstankar om att han tagit sig in i bilfirmor i Tornby.

Kristian tävlar i kemi-OS

Linköping Sommar-OS hålls i Hanoi i år. Men nej, det handlar inte om att springa snabbast eller kasta en kula längst.

Du är reporter

Skicka in din egen artikel med bild!
Correns bloggare

Gör något kul!

EVENEMANG Kolla vad som är på gång i vår del av Östergötland.

Bläddra bland bildspelen

bildspel Se alla våra bildspel här.
CLICK@6053015,12