Corren Lokus - Östergötlands annonsmarknad Corren Lokus - Östergötlands annonsmarknad Affärsliv Corren MeraFredag 18 april, Namnsdag: Valdemar, Volmar
"Tack för en bra affär", säger Birgitta Holmberg till Britat Ljungquist. Anna-Karin Svensson kan inte annat än hålla med.
Foto: Jan Christer Persson
Laddar...

Fynda på loppis

Cupolenloppis har blivit ett populärt söndagsnöje. Under fem timmar invaderas Cupolen av 500 kunder. Där finns 121 bord att handla vid.

– Visst går det att fynda på loppis. Jag minns en gång en kund som för en spottstyver köpte äkta pärlor, värda många tusen kronor, säger Peter Sommer som är ansvarig för Cupolenloppis.

Åtta gånger per år ordnar han marknad. Till sin hjälp har han Helena Falk som sköter bokningarna.

Fyra gånger på våren och lika många gånger på hösten är det loppis. Här finns det mesta man kan tänka sig. Inte minst kläder. Porslin, vinylskivor, mässning, koppar och så en massa lustiga prylar som man inte har en aning om vad det föreställer.

– Skräp för en krona och riktigt värdefulla grejor för en femhundring och så spänningen förstås, det är loppis det, säger Helena.

Britt Ljungquist har hyrt ett bord mitt i smeten. Ett bra läge visar det sig denna dag. Hon säljer prydnadssaker från sitt eget hem.

– Skönt att bli av med gamla saker som man inte behöver och affärerna går bra säger hon.

Där möter Corren också väninnorna Anna-Karin Svensson och Birgitta Holmberg. De skrattar och fyndar tillsammans, på samma gång.

Ur sin väska drar Anna-Karin upp ett helt stånd av jordgubbar i plast. Typiskt fynd. Väggljusstaken är också läcker, om man gillar gammal mässing.

Birgitta satsar sina pengar på en blå dansk skål och den där jackan för 200 kronor är hon sjukt nöjd med.

Dela och kommentera

epaper

Dela och kommentera

Bedragare slipper fängelse

Linköping En 54-årig man från Linköping dömdes på onsdagen för grovt bedrägeri sedan han lurat en äldre kvinna på närmare 450 000 kronor.

Kvinna hårt drabbad av vården

Linköping En kvinna från Småland drabbades av flera misstag när hon behandlades på Länssjukhuset Ryhov i Jönköping och på Universitetssjukhuset i Linköping. Inspektionen för vård- och omsorg kritiserar nu både en enskild läkare vid US och landstinget i Östergötland.

Sommarjobb som VD

Linköping 100 000 kronor i lön, leda driftsmöten och förbereda budgetförhandlingar. Detta är några av de saker som väntar den som får sommarjobba som VD för Adecco i Sverige. En av dem som har chansen är Isak Persson vid Linköpings universitet.

S och MP vill se en annan upphandlingsordning

Linköping Miljöpartiet säger helt nej till vinstdrivande företag inom omsorgen medan Socialdemokrater kan tänka sig att upphandla delar av den.

Inbrottstjuv greps på bar gärning

Linköping En 51-årig man greps i akten när han försökte att bryta sig in i en blomsterbutik på Arbetaregatan i Linköping.

Buss attackerad med stenar

Linköping Sent på torsdagskvällen utsattes en buss för stenkastning i Skäggetorp så att flera rutor krossades.

Terbunja boxas med frivilliga i Skäggetorp

Linköping Linköpingsboxaren NaimTerbunja känner inte igen bilden av Skäggetorp som målats upp senaste tiden. På lördag klockan 21.00 pratar han i Allaktivitetshuset i Skäggetorp - och tar även en boxningsmatch med den som vill.

Manifestation mot våld i Skäggetorp

Linköping – Jag har varit lite rädd för jag trodde att de skulle komma hem till oss.

Berga vårdcentral förbättras mest

Linköping På Skärtorsdagen fick personalen på Berga vårdcentral ta emot diplom av två landstingspolitiker för att de är bäst i Östergötland på att bli bättre.

Cloetta tar nya tag mot palmolja

Linköping För en månad sen genomförde Greenpeace en kampanj för att få Cloetta att sluta använda det som kallas smutsig palmolja . Nu har Cloetta gått dem till mötes och inför en ny policy.

Därför friades AIK-supportrarna

Linköping Bevisningen höll inte. Linköpings tingsrätt valde på skärtorsdagen att fria de sex AIK-supportrar som åtalats för att ha deltagit i upploppet vid Cloetta Center.

AIK-supportrar friade - åtalades för våldsamt upplopp

Linköping Bevisningen mot de sex AIK-supportar som åtalats för våldsamt upplopp i samband med en ishockeymatch i Linköping håller inte. Det anser Linköpings tingsrätt som på skärtorsdagen ogillade åtalet mot de sex männen.

Du är reporter

Skicka in din egen artikel med bild!
Correns bloggare

Gör något kul!

EVENEMANG Kolla vad som är på gång i vår del av Östergötland.

Bläddra bland bildspelen

bildspel Se alla våra bildspel här.
CLICK@6358558,12