Corren Lokus - Östergötlands annonsmarknad Corren Lokus - Östergötlands annonsmarknad Affärsliv Corren MeraTorsdag 24 april, Namnsdag: Vega
"Tack för en bra affär", säger Birgitta Holmberg till Britat Ljungquist. Anna-Karin Svensson kan inte annat än hålla med.
Foto: Jan Christer Persson
Laddar...

Fynda på loppis

Cupolenloppis har blivit ett populärt söndagsnöje. Under fem timmar invaderas Cupolen av 500 kunder. Där finns 121 bord att handla vid.

– Visst går det att fynda på loppis. Jag minns en gång en kund som för en spottstyver köpte äkta pärlor, värda många tusen kronor, säger Peter Sommer som är ansvarig för Cupolenloppis.

Åtta gånger per år ordnar han marknad. Till sin hjälp har han Helena Falk som sköter bokningarna.

Fyra gånger på våren och lika många gånger på hösten är det loppis. Här finns det mesta man kan tänka sig. Inte minst kläder. Porslin, vinylskivor, mässning, koppar och så en massa lustiga prylar som man inte har en aning om vad det föreställer.

– Skräp för en krona och riktigt värdefulla grejor för en femhundring och så spänningen förstås, det är loppis det, säger Helena.

Britt Ljungquist har hyrt ett bord mitt i smeten. Ett bra läge visar det sig denna dag. Hon säljer prydnadssaker från sitt eget hem.

– Skönt att bli av med gamla saker som man inte behöver och affärerna går bra säger hon.

Där möter Corren också väninnorna Anna-Karin Svensson och Birgitta Holmberg. De skrattar och fyndar tillsammans, på samma gång.

Ur sin väska drar Anna-Karin upp ett helt stånd av jordgubbar i plast. Typiskt fynd. Väggljusstaken är också läcker, om man gillar gammal mässing.

Birgitta satsar sina pengar på en blå dansk skål och den där jackan för 200 kronor är hon sjukt nöjd med.

Dela och kommentera

epaper

Dela och kommentera

Olika perspektiv i fyra timmar lång debatt

Linköping De styrande partierna ville gärna berätta om det som är bra, medan oppositionen ville prata om det som är dåligt. Landstinget i Östergötlands årsredovisning för 2013 debatterades på landstingsfullmäktige i går, onsdag.

Olycka i Tornby

Linköping En singelolycka inträffade strax efter halv två på eftermiddagen.

Bilar krockade vid Sviestad

Linköping En trafikolycka inträffade i korsningen Fordonsvägen-Landerydsvägen.

Nya Saaben finns i länet nu

Linköping Länge trodde man att alla nya Saabbilar tillverkas för att skeppas till Kina. Men så blev det inte alls!

Linköping först i landet med rullstolsgunga

Linköping Gunga Linköping kan vara först i landet med att utrusta en lekplats med en gunga till barn som är rullstolsburna.

Restaurang mörkade kortbetalningar

Linköping När Skatteverket granskade en restaurang i Linköping upptäcktes att 25 procent av kortbetalningarna inte hade bokförts på korrekt sätt. Nu har Skatteverket fått rätt att betalningssäkra närmare 650 000 kronor.

Misshandlade sambon – döms till fängelse

Linköping En 24-årig man från Linköping har dömts till fängelse i fyra månader sedan han vid två tillfällen misshandlat sin sambo.

Femhundra nya lägenheter i Valla

Linköping Hundratals nya lägenheter kan börja byggas, kanske redan nästa år, på Wahlbecks industriområde.1

Långa bostadsköer i Östergötland

Linköping Det kan ta flera år att få ett förstahandskontrakt i länet, visar en färsk rapport från Hyresgästföreningen.6

Församlingsgård revs för nya hus vid Stångån

Linköping Fyra eller fem nya bostäder ska byggas på den sluttningstomt vid Stångån i Linköpingsstadsdelen Hjulsbro, där en frikyrklig församlingsgård just har rivits.

Läkarstudenter undervisar mot droger

Linköping Hur påverkas kroppen av tobak, droger och alkohol? Läkarstudenter föreläste för gymnasieelever på Birgittaskolanom konsekvenserna – för att eleverna själva ska kunna göra sitt val.

Politiker kollade maten i förskolan

Linköping Matportionerna på förskolorna ska nu vara tillräckliga. Men de ansvariga politikerna vet fortfarande inte hur portionerna blev så små. 2

Du är reporter

Skicka in din egen artikel med bild!
Correns bloggare

Gör något kul!

EVENEMANG Kolla vad som är på gång i vår del av Östergötland.

Bläddra bland bildspelen

bildspel Se alla våra bildspel här.
CLICK@6358558,12