– De har spytt ner våra toaletter och vi har fått slänga ut flera elever för att de var så fulla, berättar en uppgiftslämnare vid teatern som vill vara anonym.

Trettioen elever från Lundsberg deltog under onsdagen i skolans årliga besök vid Östgötateatern. Under dagen fick eleverna bland annat en visning av teatern i Linköping.

Spydde i salongen

Artikelbild

Men i samband med kvällens föreställning av Hamlet urartade besöket.

Corren har varit i kontakt med flera personer knutna till Östgötateatern som berättat om hur stökigt det blev under första akten av förerställningen. Flera av Lundsbergseleverna var påtagligt alkoholpåverkade och störde föreställningen och elever spydde både inne i teatersalongen och på teaterns toaletter. En av eleverna var så påverkad att han slocknade naken på toaletten.

Uppgiftslämnaren har aldrig varit med om ett liknande beteende på teatern och suckar när han pratar med Corren.

– Det är ett ruttet beteende.

Skolkamrater fick hjälpa

Elevernas skolkamrater fick i pausen inför andra akten hjälpa till att torka bort spyorna i teaterlokalerna. När Corren besökte teatern under andra akten var det lugnt i lokalerna.

Skandalscenerna utspelar sig samma dag som förvaltningsrätten upphäver Skolinspektionens beslut om att stänga Lundsberg. Ett märkligt sammanträffande tycker Correns uppgiftslämnare.

– Med tanke på att skolan är i blåsväder borde de väl sköta sig.

Corren sökte under sena kvällen en kommentar från skolan men lyckades inte komma i kontakt med någon ansvarig.

Ola Fagerberg