Corren Lokus - Östergötlands annonsmarknad Corren Lokus - Östergötlands annonsmarknad Affärsliv Corren MeraOnsdag 16 april, Namnsdag: Patrik, Patricia

Misstänkte dubbelmördaren erkände för advokaten

Den 33-årige man som misstänks för dubbelmordet i Ljungsbro erkänner att han dödat den 15-årige pojken och den 57-åriga kvinnan. Mannen kan samma dag som dådet ha nyttjat den så kallade kannibaldrogen.

33-åringen erkände inte i samband med förhör med polisen utan valde att erkänna i samtal med sin advokat Thomas Bodström.

Få minnesbilder

– Min klient erkänner att han har gjort det här. Han har vissa minnen från den här kvällen och förstår att det inte kan vara någon annan än han själv. Han kan däremot inte förklara hur det kan ha gått till för han har bara vissa få minnesbilder, säger Thomas Bodström till Corren.

Enligt Thomas Bodström mår mannen mycket dåligt av insikten att det är han som är skyldig.

Har du fått intryck av att det här är något som har vuxit fram?

– Ja, därför att från början mindes han ingenting, sedan har han förstås tänkt på det här jättemycket.

Men har han kunnat ge någon antydan till hur det här kunnat ske?

– Nej, det kan han inte göra nu, det får vi återkomma till och nu får utredningen gå framåt, säger Thomas Bodström.

Hade tagit kannibaldrog?

Enligt nya uppgifter hade 33-åringen samma dag som dubbelmordet skedde nyttjat den så kallade kannibaldrogen, MDPV. Drogen är känd för att få missbrukare att helt tappa kontrollen. Thomas Bodström var på måndagskvällen sparsam med kommentarer kring detta.

– Det får utredningen visa framöver. Det får stå för polis och åklagare än så länge. Jag påstår inte att det inte är så. Jag kan varken bekräfta eller dementera att det är så.

Vad betyder det här erkännandet för utredningen fortsättningsvis?

– Utredningen kommer att fortsätta med förhör och så vidare. Man måste ändå fortsätta med den övriga bevisningen. Det viktiga är förstås att få svar på hur det kunde ske och varför det kunde ske, säger Thomas Bodström.

Förlängd åtalstid

En genomförd så kallad paragraf 7-undersökning visade i förra veckan att det kan misstänkas att 33-åringen led av en allvarlig störning vid tiden för dådet. Polisen kommer nu att hålla nya förhör med mannen och arbeta vidare med den tekniska och medicinska utredningen kring honom. På fredag väntas åklagaren begära om ytterligare tid för att kunna väcka åtal mot den 33-årige mannen.

Ola Fagerberg

Dela och kommentera

epaper

Dela och kommentera

Grisar hjälper elever att räkna rätt

Linköping Svenska elever visar allt mer bristfälliga kunskaper i matematik. Det är en av den svenska skolans utmaningar. Nu visar färsk forskning att elever kan lära sig bättre om mattelektionerna flyttas ut i verkligheten.

Manifestation mot våldet

Linköping Det finns ett starkt tryck bland invånarna i Skäggetorp efter ökad trygghet. Det säger Hyresgästföreningens nye ordförande, som får höra från medlemmar att de inte törs gå ut.

Arbetsplatsolycka på Arla

Linköping En 34-årig fördes till sjukhus på tisdagsmorgonen efter att ha klämts mellan två truckar.

Brand bröt ut i soprum

Linköping Under tisdagskvällen uppstod en brand i ett fristående soprum i Berga. Polisen misstänker att branden var anlagd.

Linköpingsbor ska byta bil mot cykel

Linköping Snabbare, smidigare och smartare. Så beskrivs Linköpings kommuns nya projekt "Smarta resan", som ska inspirera fler Linköpingsbor till att byta ut bilen mot cykeln.2

Inbrott på Knektgatan

Linköping Sent på tisdagseftermiddagen fick polisen in en anmälan om inbrott på Knektgatan i Linköping.

Skolan får en stor del av överskottet

Linköping Kommunen vill använda merparten av överskottet på 267 miljoner som stöd till "mjuka" verksamheter. Skolan får 60 miljoner till läromedel och IT-utrustning.1

Nu ska fisken i disken inspekteras

Linköping Är det inte en lax – så får det inte heller stå lax på förpackningen. Miljökontoret i Linköping riktar kontroller mot fiskförsäljare.

Upphandlingar kostar mer än de smakar

Linköping Instabilitet, förvirring och förlorad identitet. Det är vad många medarbetare upplever när deras arbetsplats byter utförare.

Chefer kritiska mot ständiga upphandlingar

Linköping 1992 infördes köp- och säljsystemet i Linköping. Åren har gått men systemet har bestått. Men nu börjar det mullra i leden.

Misstänkt inbrott var skadegörelse

Linköping En krossad ruta på ett företag i Linköping fick polisen att rycka ut med hundpatrull.

Soptunnebrand orsakade utryckning

Linköping Räddningstjänsten ryckte ut när en soptunna började brinna i Linköping på måndagskvällen.

Du är reporter

Skicka in din egen artikel med bild!
Correns bloggare

Gör något kul!

EVENEMANG Kolla vad som är på gång i vår del av Östergötland.

Bläddra bland bildspelen

bildspel Se alla våra bildspel här.
CLICK@6635445,12