Corren Lokus - Östergötlands annonsmarknad Corren Lokus - Östergötlands annonsmarknad Affärsliv Corren MeraSöndag 20 april, Namnsdag: Amalia, Amelie, Emelie

Saab planerar att anställa 500

Försvarskoncernen Saab har hittills i år anställt 200 personer. Nu uppger företaget att ytterligare 500 ska rekryteras under 2013.

En undersökning bland blivande civilingenjörer visar att Saab har ökat i popularitet bland tänkbara arbetsgivare.

Företaget Universum har genomfört sin årliga företagsbarometer bland 20 000 studenter på universitet och högskolor i Sverige. Bland civilingenjörsstudenter är Google följt av ABB och Vattenfall de mest attraktiva arbetsgivarna.

Saab återfinns på åttonde plats på rankingen. Det är en klar förbättring jämfört med 2012, då företaget hamnade på plats 25. Den blygsamma placeringen förra året kan förklaras med att många studenter blandade ihop försvarskoncernen Saab med den krisdrabbade biltillverkaren med samma namn.

– Under 2011 och 2012 jobbade vi med aktivt med studentkontakter, men ändå så föll vi ett antal placeringar när Saab Automobile gick dåligt. Men vi tror att den sammanblandningen har suddats ut nu, säger Pia Rundgren, HR-chef på Saab Aeronautics i Linköping.

Saab har i dag cirka 14 000 anställda, varav merparten – 11 000 – arbetar i den svenska verksamheten. Närmare 7 000 av medarbetarna i Sverige är ingenjörer.

I tider när många företag varslar anställda om uppsägning går Saab mot strömmen. Förra året rekryterades 1 000 personer till koncernen och genom köp av andra företag växte personalstyrkan med ytterligare 800 personer. Riksdagens beslut att beställa 60 nya Gripenplan och utsikten att få sälja 22 stridsflygplan till Schweiz har skapat arbetsro i Linköping under överskådlig tid. Men företaget behöver även nyanställa för att klara sina åtaganden.

– Vi har ett stort rekryteringsbehov. Om vi tittar på Saab Aeronautics i Linköping så har vi varit en av de orter där vi rekryterade mest förra året. Det är mest civilingenjörer som vi anställer men det är även andra kategorier. När personalstyrkan växer behöver vi även andra funktioner som stöttar upp.

Under 2013 planerar Saab att anställa ytterligare 500 personer. Hur många av dem som hamnar i Linköping är oklart.

– Ett hundratal nyanställningar planerar vi åtminstone för under året. Merparten är ingenjörer till utvecklingssidan. Vi rekryterar även personal inom produktionen, säger Pia Rundgren.

Dela och kommentera

epaper

Dela och kommentera

De populäraste arbetsgivarna bland civilingenjörsstudenter

Fakta/

1. Google

2. ABB

3. Vattenfall

4. Ikea

5. Ericsson

6. Volvo

7. Microsoft

8. Saab

9. McKinsey & Company

10. ÅF

Källa: Universum

Boxning i Skäggetorp lockade många

Linköping På lördagskvällen kom boxaren NaimTerbunja till Allaktivitetshuset i Skäggetorp. Han pratade om att inte välja fel väg, och att sätta upp mål. Efteråt fick han rejält med motstånd i boxning av Skäggetorps ungdomar.1

Oroligheterna är inte ett polisproblem

Linköping Upplopp och stenkastning i bostadsområden som Skäggetorp är inte ett polisiärt problem, det är i grunden ett socialt problem.
Det hävdar kommissarie Johnny Lindh från Stockholm, som snart kommer till Linköping.

Demirok (C) dissar Cocozzas kritik

Linköping – Han har helt fel och jag ser hans synpunkter som en ren partsinlaga. Vi kan inte fråga enskilda byggherrar om lov.8

Inzoomat: Vasastan skulle imponera på tågresenärer

Linköping 24Correns program "Inzoomat" avrundar sitt fokus på stadsdelen Vasastan i Linköping med massor av intressant historia.

Riskfyllt när snälla polisen försvinner

Linköping Hårda, snabba och riktade polisinsatser.
Det franska sättet att hantera förortsfrustrationen har ännu inte kommit till Sverige, men diskussionen drar åt det hållet.
– Man måste reflektera över vad det innebär, säger forskaren Christophe Foultier.

Kvinnlig krockdocka vann pris

Linköping Världens första kvinnliga krockdocka som utvecklats på VTI har vunnit pris.

Olycka vid Normlösa

Linköping Strax före fyra på fredagseftermiddagen krockade två bilar mellan Normlösa och Gottlösa. Den ena bilen körde in i ett hus.

Soptunna brann i Berga

Linköping Räddningstjänsten fick vid tretiden larm om en brann i Berga.

Trafikkiosken får nytt liv

Linköping Efter många år av skadegörelse och förfall är trafikkiosken i Ljungsbro på väg att återfödas som restaurang.

BB:s arbetssätt lockar

Linköping Kvinnoklinikens sätt att arbeta i team runt den födande kvinnan lockar vårdpersonal från andra håll.

Feministiskt initiativ till kommunval i Linköping

Linköping Feministiskt initiativ kandiderar till kommunfullmäktige i Linköping i höst. I veckan meddelade de att de går till val i 19 kommuner och fem landsting. 7

Bedragare slipper fängelse

Linköping En 54-årig man från Linköping dömdes på onsdagen för grovt bedrägeri sedan han lurat en äldre kvinna på närmare 450 000 kronor.

Du är reporter

Skicka in din egen artikel med bild!
Correns bloggare

Gör något kul!

EVENEMANG Kolla vad som är på gång i vår del av Östergötland.

Bläddra bland bildspelen

bildspel Se alla våra bildspel här.
CLICK@6338247,12