Corren Lokus - Östergötlands annonsmarknad Corren Lokus - Östergötlands annonsmarknad Affärsliv Corren MeraTorsdag 17 april, Namnsdag: Elias, Elis
Laddar...

Stångåstaden vill bygga i Gottfridsberg

Det kommunala bostadsbolaget Stångåstaden vill bygga 230 nya bostäder i Gottfridsberg. Samhällsbyggnadsnämnden väntas släppa fram förslaget under onsdagens sammanträde.

Området ligger i korsningen Grenadjärgatan–Bergsvägen, där det nu finns parkeringar. Stångåstaden har skickat in ett förslag där de framför idén om att bygga nya bostäder.

Samhällsbyggnadskontoret har gjort en första översiktlig studie där man konstaterar att dessa idéer stämmer med översiktsplanen för Linköping. Därför väntas Samhällsbyggnadsnämnden, under sitt sammanträde på onsdagen, säga ja till att man åtminstone prövar planerna.

Det är det första steget i processen och arbetet med en eventuellt ny detaljplan beräknas komma igång tidigast nästa höst och vara färdigt tidigast till årsskiftet 2016/17.

Dela och kommentera

epaper

Dela och kommentera

AIK-supportrar friade - åtalades för våldsamt upplopp

Linköping Bevisningen mot de sex AIK-supportar som åtalats för våldsamt upplopp i samband med en ishockeymatch i Linköping håller inte. Det anser Linköpings tingsrätt som på skärtorsdagen ogillade åtalet mot de sex männen.

Alla i yttre tjänst ska få utbildning

Linköping Polisen i Linköping tar kritiken på allvar.
Bemötandet av ungdomar ska bli bättre framöver.
Det meddelar Mattias Ydreborg, chef på mängdbrottsenheten i Linköping.

Ljungsbromördaren visste vad han gjorde

Linköping 34-åringen som åtalats för dubbelmordet i Ljungsbro kan dömas till livstids fängelse. Det står klart sedan Socialstyrelsens rättsliga råd kommit fram till att mannen var medveten om vad han gjorde när han dödade en 15-årig pojke och en 57-årig kvinna.

Unga i Skäggetorp känner sig svikna

Linköping Hussein Karnib, maj 2013: – Kasta sten och bränna bilar är helt fel väg. Hussein Karnib, april 2014: – Om ni fortsätter med trakasserierna så är jag en av de första som ska kasta stenar på polisen!

Berzeliusskolan renoveras

Linköping Berzeliusskolan i Linköping ska genomgå en jätterenovering. Arbetet förväntas pågå under tre år med start nu under våren och hela projektet beräknas vara klart till sommaren 2017 och kosta drygt 100 miljoner kronor.

Flyktingboende planeras på Garnisonen

Linköping Kommunen fortsätter att leta efter lokaler för ensamkommande flyktingbarn. Nästa boende kan bli på Garnisonen.

Misshandel på Ågatan

Linköping Under natten till skärtorsdagen greps en 22-årig man för att ha misshandlat en 31-årig man på Ågatan i Linköping.

MP: Bygg pendeltågstation i Skäggetorp

Linköping En pendeltågstation, ett utomhusbad och en amfiteater. I onsdags presenterade Miljöpartiet sin vision för framtidens Skäggetorp.

"Inzoomat" vid Priso

Linköping Just nu står reportrarna bakom 24Corren-satsningen "Inzoomat" utanför Priso i Vasastan.2

Bedragare slipper fängelse

Linköping En 54-årig man från Linköping dömdes på onsdagen för grovt bedrägeri sedan han lurat en äldre kvinna på närmare 450 000 kronor.

Mogren ska sälja Gripen

Linköping Volvos reklamfilm med Zlatan Ibrahimovic har fått närmare fem miljoner träffar på Youtube. Nu försöker försvarskoncernen Saab upprepa succén – med hjälp av skidlegendaren Torgny Mogren och två Gripenplan.2

Vill att HD ska ta upp förtalsmål

Linköping En man som anser sig ha blivit förtalad i en universitetsuppsats har överklagat hovrättens dom till Högsta domstolen, HD.

Du är reporter

Skicka in din egen artikel med bild!
Correns bloggare

Gör något kul!

EVENEMANG Kolla vad som är på gång i vår del av Östergötland.

Bläddra bland bildspelen

bildspel Se alla våra bildspel här.
CLICK@6654614,12