Corren Lokus - Östergötlands annonsmarknad Corren Lokus - Östergötlands annonsmarknad Affärsliv Corren MeraOnsdag 23 april, Namnsdag: Georg, Göran
Camilla Egberth (S) och Kerstin Lundberg (V) avslöjade vid en presskonferens under måndagen att S + V + MP ska ta fram 100 ungdomsjobb inom Motala kommun under 2013 och 2014.
Foto: Ulrik Svedin
Laddar...

100 jobb till Motalas unga

Majoritetspartierna i Solidariskt Motala anslår pengar till 100 ungdomsjobb inom kommunen åren 2013 och 2014.

- Vi kan inte längre tillåta ungdomarna att stå bredvid och titta på, de måste i sysselsättning och skaffa sig erfarenheter. Samtidigt utmanar vi det privata näringslivet att skaka fram jobb åt de unga, säger Vänsterpartiets Kerstin Lundberg.

Ungdomsarbetslösheten i Motala beräknas för närvarande utgöra 18 procent av åldersgruppen 18-25 år, exklusive det antal som redan är föremål för arbetsmarknadspolitiska åtgärder.

Ungdomsjobben budgeteras med nio miljoner av S + V MP. För 2013 förstärks även vuxenutbildningen tillfälligt med tre miljoner kronor.

- Egentligen vill vi skicka räkningen till Fredrik Reinfeldt. Vi försöker nu med egna medel räta upp en situation som orsakats av regeringens indragna statsbidrag, säger kommunalrådet Camilla Egberth (S).

Läs mer om majoritetens budgetförslag för 2013 och framåt i tisdagens Corren.

Dela och kommentera

epaper
"100 jobb till Motalas unga"

Diskussionen startad av
Birger_Johansson
Startad: 2012-09-24
Kommentering
Kommentering
 • Avatar
  ”utmanar vi det privata näringslivet att skaka fram jobb åt de unga” - detta är fortfarande sossarnas syn på Motalas näringsliv (och naturligtvis VP/Kommunisternas syn också). Näringslivet ska ”SKAKA FRAM” jobb!! Är det någon som är förvånad över att Motala ligger på plats 267 i Svenskt Näringslivs kommunranking!
 • Avatar
  Vi lever som tur är inte i en planekonomi där jobben tillverkas efter de sökande. Det låter som rena Nordkorea när man hör vänsterkvinnorna kvida sina sjuka fraser. Har man en utbildning som är aktuell så är möjligheterna betydligt större. Hur kan SYO-konsulenterna som givit de unga ett så helt fel spår för sin utbildning eftersom så många står utan jobb i Motala.
 • Avatar
  Det var ena dumma kommentarer här. Kommunistfobi känns något 60-tal.

  Jättebra att kommunen fixar jobb åt de unga innan långtidsarbestlösheten och utanförskapet biter sig fast. Hoppas näringslivet gör sitt, för hela samhället tjänar på det.
 • Avatar
  Nog för att unga behöver jobb, men vad är det för jobb egentligen?

  Vi får ju anta att eftersom det uppenbarligen behövs pengar så finns jobben inte idag. Då måste det ju kännas jättebra som ung att få ett jobb som ingen behöver, som bara är tillsatt för att man ska ha nåt att göra.
  Måste kännas ännu bättre som Motalabo att man plöjer ner pengar i jobb som bara tar bort unga från statistiken?

  Ett typexempel på hur dåligt det blir när en grupp rödstrumpor får bestämma. Skrämmande! Känns bra att inte bo i Motala iaf!
 • Avatar
  Det är synd om de unga i Motala när de har så svårt att få nya företag att etablera sig där pga den något inkompetenta politiska ledningen.
Prev Next

Dela och kommentera

Mer från Motala

Motalas förskolor organiseras om

Motala Till hösten kan flera förskoleanställda få nya chefer och nya kollegor att samarbeta med. Då görs organisationen om.

Fick besök av våldsam man

Motala På söndagskvällen greps en 31-årig man i Motala misstänkt för misshandel. Detta sedan han gett sig på en 27-årig man med knytnävarna.

Hund omkom i bilkrasch

Motala En hund förolyckades vid lunchtid idag när två bilar kolliderade på länsväg 1050.

Slängde sopor - misshandlades

Motala Den 18-årige mannen hade precis slängt sina sopor då två ynglingar dök upp bakom honom.

24-åring fortsatt anhållen för sexbrott mot barn

Motala Den 24-årige man som sent på lördagskvällen anhölls misstänkt för sexuell relation med en minderårig flicka, är fortfarande frihetsberövad.

Tekniker på väg till Tjällmo

Motala Natten mot söndagen brann två personbilar på Yxhultsvägen i Tjällmo.

Rånare dömda till fängelse

Motala Det blev fängelse för den 46-årige man och den 57-åriga kvinna som den 12 mars i år rånade en man i dennes bostad i Motala.

Eftersökt kvinna hittad utanför Motala

Motala Den 58-åriga kvinna i Motala som varit försvunnen sedan tisdag eftermiddag påträffades på onsdagseftermiddagen vid liv.

Traktorförare åtalas efter cykelolycka

Motala Cyklisten tränade inför Halvvättern när en traktor körde om så att hon föll omkull. Nu åtalas föraren.

Kvinna försvunnen i Motala

Motala Polisen har satt in en stor sökinsats efter en 58-årig kvinna som försvann på tisdagseftermiddagen i centrala Motala.

Till sjukhus efter grov misshandel

Motala En man fick flera sparkar i huvudet i en lägenhet i Motala på tisdagskvällen.

Motalaborna får ny app

Motala En ny app ska göra det enklare för invånarna i Motala att lämna in synpunkter på kommunens verksamhet.
 
 

Du är reporter

Skicka in din egen artikel med bild!
Correns bloggare

Gör något kul!

EVENEMANG Kolla vad som är på gång i vår del av Östergötland.

Bläddra bland bildspelen

bildspel Se alla våra bildspel här.
CLICK@6166098,12