Kommunalrådet Mattias Stenberg efterträdde Stefan Arrelid efter valet 2010. Men nu lämnar han sin post. Han har meddelat kommunstyrelsens ordförande Lars Stjernkvist (S) att han avgår.

Byter jobb
Mattias Stenberg har varit hårt kritiserad i flera frågor de senaste månaderna, men enligt honom själv är det inte skälet till hans avgång.
- Jag har tackat ja till att vara med och utveckla ett företag i Norrköping och därför slutar jag som politiker, säger Mattias Stenberg som dock inte vill avslöja vilket företag det handlar om.
- Det kommer ni att få veta så småning om.

Känner sig nöjd
 
Han är nöjd med sin tid vid makten.
- Jag har försökt vara den politiker som jag själv hade velat se. Jag är nöjd med min insats eftersom jag fått igång en debatt utvecklas i breda folkgrupper, om hur vi vill att vår stad ska bli. Förut har stadsbyggnadsfrågor diskuterats mest av vithåriga äldre män, säger Mattias Stenberg och fortsätter:
 - Jag har fått mycket positiva reaktioner men också motsatsen. Att bli mordhotad som jag blev för campusbron var jobbigt. Det finns folk som tror att en politiker är terrorist som finns till för att förstöra livet för dem. Sådana samtal har varit tunga.

Tar semester
Mattias Stenberg tar nu ut semester och efter sommaren räknar han med att han ska försörja sig själv. Ingen fallskärm från kommunen alltså.