Corren Lokus - Östergötlands annonsmarknad Corren Lokus - Östergötlands annonsmarknad Affärsliv Corren MeraOnsdag 16 april, Namnsdag: Patrik, Patricia
Norrköping

Mattias Stenberg (MP) avgår

Mattias Stenberg (MP) avgår och lämnar sin post som kommunalråd.

Kommunalrådet Mattias Stenberg efterträdde Stefan Arrelid efter valet 2010. Men nu lämnar han sin post. Han har meddelat kommunstyrelsens ordförande Lars Stjernkvist (S) att han avgår.

Byter jobb
Mattias Stenberg har varit hårt kritiserad i flera frågor de senaste månaderna, men enligt honom själv är det inte skälet till hans avgång.
- Jag har tackat ja till att vara med och utveckla ett företag i Norrköping och därför slutar jag som politiker, säger Mattias Stenberg som dock inte vill avslöja vilket företag det handlar om.
- Det kommer ni att få veta så småning om.

Känner sig nöjd
 
Han är nöjd med sin tid vid makten.
- Jag har försökt vara den politiker som jag själv hade velat se. Jag är nöjd med min insats eftersom jag fått igång en debatt utvecklas i breda folkgrupper, om hur vi vill att vår stad ska bli. Förut har stadsbyggnadsfrågor diskuterats mest av vithåriga äldre män, säger Mattias Stenberg och fortsätter:
 - Jag har fått mycket positiva reaktioner men också motsatsen. Att bli mordhotad som jag blev för campusbron var jobbigt. Det finns folk som tror att en politiker är terrorist som finns till för att förstöra livet för dem. Sådana samtal har varit tunga.

Tar semester
Mattias Stenberg tar nu ut semester och efter sommaren räknar han med att han ska försörja sig själv. Ingen fallskärm från kommunen alltså. 

Dela och kommentera

epaper

Dela och kommentera

Mer från Norrköping

Släppte in bekant - blev rånad med kniv

Norrköping 21-åringen ringde på hos en bekant. När han släpptes in satte han kniven mot lägenhetsinnehavarens hals och tvingade till sig elektronik.

Pojke utsatt för knivmisshandel

Norrköping En tonårspojke har blivit utsatt för en misshandel med kniv. Polisen uppger att han har skador på ryggen och även på andra delar av kroppen.

Kolmårdens satsning har inte fått bygglov

Norrköping Kolmården ville få största möjliga publicitet för den nya berg- och dalbanan. Därför har de ännu inte sökt bygglov för den.

Oklart om döda mäns spermier

Norrköping En kvinna i Östergötland har vädjat till sjukvården att spara den nedfrusna sperman från sin avlidna livskamrat.

Barnporrsurfade på jobbet – fick sparken

Norrköping Ett "porrfilter" visade att mannen använde verkets tjänstedator till barnpornografi. Han avskedades och sitter nu också häktad för barnvåldtäkt.

Volontärer på Bråvalla får betala för att jobba

Norrköping Betala 500 kronor i deposition om du vill jobba som volontär på Bråvalla festival. Annars blir det inget jobb enligt festivalens nya hårdare regler.1

Het debatt om journalistik och redaktionsdöd

Norrköping Vad betyder lokaljournalistiken och hur förhåller vi oss till att fler och fler redaktioner tvingas lägga ner?

Inbrottstjuv greps på bar gärning

Norrköping Tidigt på fredagsmorgonen greps en inbrottstjuv på bar gärning i Norrköping.

Stal smink för 15 000

Norrköping En man anhölls på onsdagskvällen misstänkt för att ha stulit smink för 15 000 kronor.

Två anhållna för grov misshandel

Norrköping Två män greps på onsdagskvällen misstänkta för en grov misshandel i centrala Norrköping.

Du är reporter

Skicka in din egen artikel med bild!
Correns bloggare

Gör något kul!

EVENEMANG Kolla vad som är på gång i vår del av Östergötland.

Bläddra bland bildspelen

bildspel Se alla våra bildspel här.
CLICK@6070216,12