– Det egentligen enda jag har att säga är att jag också kan se att vi inte har vunnit på sju matcher och att jag kan välja att förstå att det därför funderats på vad som kan göras, säger Roar Hansen.

Men det är inte så att du själv tagit bestämt dig för att hoppa av?

– Jag duckar inte för mitt ansvar när det gäller de resultat som vi har gjort, men det är styrelsen som har tagit beslutet.

Hansen vill inte i det här läget säga så mycket mer, men hymlar inte med om att han under de senaste veckorna anat åt vilket håll som vindarna har blåst. Nu blir han kvar som manager med uppgifter som matchanalyser, scouting och arbete med truppen inför 2018.

Däremot kommer inte att vara med på några träningar – och se matcherna från läktarplats i stället för från bänken. De assisterande tränarna Andreas Thomsson och Matthias Andersson flyttas upp ett pinnhål och tar över huvudansvaret för ledningen av laget när det gäller träning, laguttagning och coachning.

– Det enda jag önskar nu är att killarna verkligen tar sig samman och gör precis allt de kan. Av hela mitt hjärta hoppas jag att det ska sluta bra, säger Roar Hansen.

Det finns inga hard feelings gentemot de som tar över?

– Absolut inte. Inte ett dugg. Tvärtom.

Det har knappast undgått att ÅFF är illa ute i superettan. Inte en seger på två månader, bara två poäng och ett mål på de sju senaste matcherna och just nu på kvalplats, med en enda poäng till godo på Frej och Gefle under nedflyttningsstrecket.

Så sent som i förra veckan plockades Reine Almqvist in som scout och bollplank till lagledningen – och nu blir det alltså ytterligare förändringar. Beslutet togs i onsdags och spelarna informerades under torsdagen.

– Alla parter känner att vi behöver något nytt för att syresätta systemet. Resultaten som vi har gjort har varit för dåliga, någonting måste ske och då har det här vuxit fram, säger ordföranden Muharrem Demirok.

Med tillägget:

– Det har inte beslutats över huvudet på någon utan sker i samförstånd. Vi är inte en förening som sparkar folk till höger och vänster. Det finns ingen enskild syndabock i det här. Det har varit en kollektiv underprestation. Vi hade mycket högre förväntningar än att ligga där vi ligger.

Roar Hansen har kontrakt med ÅFF över nästa säsong, men det är ytterst tveksamt om det blir någon fortsättning.

– Vi ska klara av den här säsongen först innan vi funderar på det. Det finns ingen som är så långt framme i tankarna redan nu, säger Demirok.

Andreas Thomsson – som har flera år som huvudtränare i ÅFF bakom sig – gör nu sin första match som huvudansvarig mot Värnamo på måndag.