Helg blev grovt utvisad efter att ha knuffat en motståndare i matchen mot Gefle och blev automatiskt avstängd senast mot Värnamo. Men – Helg missar nu ytterligare två "ödesmatcher" för ÅFF, då disciplinnämnden fastställt straffet till totalt tre matcher. Det innebär att ÅFF får klara sig utan sin viktige mittfältare i matcherna mot bottenkonkurrenterna Frej (lördag) och Syrianska (nästa måndag).

– Gefles spelare som var inblandad i situationen fick en varning och spelade vidare, medan Simon blir avstängd i tre matcher, det är tydligen lätt att slå på de som ligger, säger Andreas Thomsson.

ÅFF-tränaren ser dock framåt och allt fokus ligger nu på lördagens blytunga bottenkamp borta mot Frej. ÅFF är nästjumbo med 20 poäng, Frej jumbo med 19. Mer behöver inte sägas om vikten av matchens utgång.

– Det är klart att snaran dras åt, men vi får inte vara rädda i det här läget. Det gäller att ta fram bruksandan nu, säger Thomsson.

Trots förlusten mot Värnamo tycker ÅFF-tränaren att det fanns signaler i spelet som bådar gott inför fortsättningen.

– Vi skapade otroligt många chanser och gav aldrig upp. Det var liksom en positiv energi igen och vi fick till och med applåder när vi gick av matchen, trots förlusten. Men vi får inte slarva som vi gjorde på egen planhalva, då blir vi straffade, det vet vi.

Med Helg fortsatt avstängd mönstrar ÅFF samma trupp som senast.

– Någon förändring lär det nog bli i startelvan, säger Thomsson.