Klart: De tar över driften av sporthallen

Sportpalatset i Linköping AB tar över driften av Linköpings sporthall. "Vi vill göra det bättre för de som utnyttjar hallen", säger styrelseordföranden Bosse Kindgren.

Sportpalatset tar över driften av Linköpings sporthall från och med 1 juli.

Sportpalatset tar över driften av Linköpings sporthall från och med 1 juli.

Foto: Claes Nilsson

Sport2020-06-08 12:00

Till och med sista juni är det kommunägda Leanlink som ansvarar för driften, men senare i sommar kommer Sportpalatset i Linköping AB ta över. 

– Vi vet vad sporthallens utövare vill ha och har kanske ett annat engagemang för lokalen. Förhoppningen är att det ska gå snabbare att komma till skott med hyresgästernas önskemål. Det är också ett sätt för oss att skapa fler extraknäck för spelare som kommer hit, säger Bosse Kindgren, som utöver uppdraget i Sportpalatset även sitter som ordförande i Linköpings VC.

Målsättningen är att göra Linköpings sporthall till en tydligare mötesplats – det finns tankar på att arrangera mässor och utställningar i framtiden. Sportpalatset vill också göra hela byggnaden mer säker genom att exempelvis byta ut nycklarna mot ett modernare tagg-system.

– Vi har en massa idéer. Det ska bli kul att göra sporthallen till en bättre idrottshall, säger Bosse Kindgren.

 Sportpalatset i Linköping AB ansvarar sedan tidigare för driften av Lambohovshallen och Berga idrottshall.

– Vi har sökt uppdraget för sporthallen tidigare också, säger Bosse Kindgren.

Under sommaren kommer fastighetsägaren Lejonfastigheter att renovera omklädningsrummen och byta ut mattorna i korridoren. Det ska också monteras nya led-lampor i taket för bättre belysning. Tanken är att renoveringen ska vara klar till hösten då vinteridrotterna drar igång sina säsonger på allvar.

– Skönt att det blir gjort, säger Bosse Kindgren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!