– Så jäkla skönt, det har varit några frustrerande månader.

Libk-backen drabbades av körtelfeber i mitten av september, var ett tag inlagd på sjukhus och har sen dess gått på regelbundna kontroller för att kolla sina värden.

– Jobbigast har det egentligen varit på slutet, för jag har mått hur bra som helst men ändå inte fått träna eller spela. I början var jag ju så dålig att jag förstod att det inte gick.

Artikelbild

| Frisk. För fyra månader sen drabbades Libk:s back Yamou Njai av körtelfeber. Nu har hon fått klartecken från läkarna att börja träna igen och längtar efter att spela match.

Men det är först nu som sjukdomen gått ur kroppen och hon kan börja köra för fullt igen.

– Efter att jag fick beskedet så stack jag direkt till måndagens träning. Det var helt underbart att kunna vara med igen. Jag har i och för sig lite träningsvärk, men det tar jag utan problem, säger hon och skrattar.

Hon har inga restriktioner för sin träning utan kan vara med på alla fem pass med laget den här veckan. Om hon sen finns med i laget som på söndag spelar en oerhört viktig match i bottenstriden, mot Malmö borta, återstår att se.

– Frågar du mig så är jag "good to go". Om det sen blir en hel match eller bara några byten här och där vet jag inte, det får Christoffer (Suominen, tränaren) bestämma. Jag har förstås tappat en del efter att inte ha tränat på fyra månader, men mycket går att lösa på ren inspiration och den är väldigt hög just nu.

Artikelbild

Laget har just nu stora skadeproblem med bland annat Amanda Boström (knä), Frida Lundberg (stressfraktur), Caroline Hansen (fot), Julia Sidklev Persson (ljumskar) och Amanda Ljunggren (hjärnskakning) på skadelistan så att Yamou Njai kommer tillbaka är givetvis välkommet.

Linnea Edstrand, sportchef:

– Vi följer utvecklingen i laget och ser om det finns möjlighet att fylla på med någon värvning. Men det är svårt att hitta något på en liten marknad.