Hänninen lämnar IFK Motala för Gripen-Trollhättan

Problemen fortsätter för IFK Motala inför nästa elitseriesäsong. Finske landslagsmannen Casper Hänninen är tredje spelaren att lämna.

Casper Hänninen har jobbat på Motala golfklubb vid sidan om bandyn i IFK Motala. Nu flyttar han för spel i elitseriekonkurrenten Gripen-Trollhättan.

Casper Hänninen har jobbat på Motala golfklubb vid sidan om bandyn i IFK Motala. Nu flyttar han för spel i elitseriekonkurrenten Gripen-Trollhättan.

Foto: Jens Bollius

Bandy2024-04-18 13:00

25-åringen har skrivit på ett tvåårskontrakt med Gripen-Trollhättan, elitseriekonkurrenten.

– Jag fick tidigt en jättefin bild av Gripen som förening. Jocke Hedqvist har också tydligt beskrivit klubbens framtidsplaner och hur man ska satsa vidare för att bli ännu starkare. Har sedan pratat en del med min gode vän Isak Skog som bara har positivt att säga om Gripen. Ska bli spännande och jag längtar redan nu till nästa säsong. Att få vara med och försöka utveckla föreningen till att bli ännu bättre, och att få fortsätta utvecklas som bandyspelare, säger Casper Hänninen till klubbens hemsida. 

Casper Hänninen har spelat tre säsonger i IFK Motala.

– Mina styrkor är att jag främst har en bra passningsklubba, blick för spelet och att jag är bra på att hitta fram med passningar. Nu jobbar jag för att utveckla helheten i mitt spel. Att få komma till Gripen och nu få chansen att spela inomhus är också någonting som jag känner kommer utveckla mitt spel ytterligare, säger Casper till hemsidan. 

Casper Hänninen kom till IFK Motala från Akilles Borgå i Finland. Han har varit ytterhalv hela tiden i IFK och debuterat i finska landslaget under dessa år.

Sporten har inte kunnat nå Hänninen på onsdagen.

Micael Westerberg i IFK Motalas styrelse säger om förlusten:

– En bra spelare vi ville ha kvar, men satt på utgående kontrakt. Ville testa något nytt och även möjlighet att spela/träna inomhus, konstaterar Micael Westerberg.

IFK Motala har tidigare tappat Albin Rohlén och Viktor Hulthammar.

Karta: LMT Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!