TV: Stranden – en annan del av klubben

En strand kan ligga var som helst, behövs inget vatten, solnedgång eller horisont intill. Idrottsresan har besökt beachvolleyn i Trädgårdsföreningen i centrala Linköping, en annan del av LVC.

Trädgårdsföreningens beach. Tre planer för beachvolley finns i gröna oasen i centrala Linköping. Idrottsresan stannar till hos en annan del av LVC, här spelarna Matilda Fransson, Carl Ahremark och Annie Zetterqvist.

Trädgårdsföreningens beach. Tre planer för beachvolley finns i gröna oasen i centrala Linköping. Idrottsresan stannar till hos en annan del av LVC, här spelarna Matilda Fransson, Carl Ahremark och Annie Zetterqvist.

Foto: Jens Bollius

BEACHVOLLEY2019-05-29 09:00

– Här kan man vara hur många man vill på planen. Alla får vara med och spela och det är en folkhälsoinsats vi gör. Det är kul, mycket glädje, säger LVC:s ordförande Bo Kindgren.

LVC har i år gjort sig känt som en av Linköpings elitföreningar där både herrar och damer lirar i högsta serien och där herrarna tog ett bejublat SM-guld.

Även i beachvolleyn finns elit och 16-åriga Annie Zetterqvist var nyligen på uttagningsläger till ungdomslandslaget i Falköping. Tre par får åka till Tylösand i Halmstad och spela, av de 30 som var där.

Zetterqvist har tagit plats i LVC:s elitserietrupp i vanlig volleyboll, men beachen är också viktig.

– Det är bra träning för mottagningen och jag kör det här på vintern också, säger Annie.

Matilda Fransson från Norsjö utanför Skellefteå har flyttat till Linköping för elitseriespel i LVC, men hon har också en beachhistoria. Hon är tillsammans med Karin Eldh regerande mästare i Linköpingsmästerskapen, den årliga turneringen på Stadsfesten, och hon har lirat turneringar i Umeå genom åren.

– Med bara två spelare märks man mer och kan påverka spelet mer, säger Matilda.

Det har tidigare arrangerats landskamper och tävlingar på svenska beachtouren i Linköping, men nu är det mest för bredd och spontanidrott. Förutom Trädgårdsföreningen finns det planer i bland annat Ryd, Berga och Johannelund.

– Jag skulle tro att vi har hundra aktiva spelare i klubben. Det är mycket aktivitet här, säger Bo Kindgren.

Idrottsresans videoinslag kan ses på corren.se och mvt.se och där intervjuas Bo Kindgren, Matilda Fransson och Annie Zetterqvist.

Var ska resan stanna till nästa gång? Välkomna med förslag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om