Linköpings Lejon bildades 1995 i efterdyningarna av mästarklubben IF Saabs ekonomiska bekymmer. Klubben startade om i division 4 med en mer uttalad satsning på ungdomsverksamheten, men de senaste säsongerna har det bara funnits ett herr- och ett damlag. Redan i somras hade klubben ett första möte och tog ett så kallat inriktningsbeslut om nedläggning, och i onsdags togs alltså det definitiva beslutet.

– Det kunde helt enkelt inte skapas tillräckligt med energi för att driva klubben vidare. Det började redan för ett och ett halvt år sedan när det inte gick att få ihop en styrelse, och utan ungdomsverksamhet är det svårt att hitta engagerade föräldrar som vill hjälpa till.

RP:s styrelse har tagit hand även om Linköpings Lejon under tiden klubben saknat styrelse, men i längden blev det ohållbart. Linköpings Lejon anmälde inte något lag till spel den här säsongen, de seniorspelare som tillhört klubben har under hösten och vintern fått spela hos Erping (damerna) och hos Ljungsbro (herrarna).

– Det har ändå känts bra, spelarna har kommit till andra klubbar och fått fortsätta spela handboll, det är ju det viktigaste, säger Kristina Thurée.

Nu återstår bara praktiska detaljer som att bekräfta bokslut och avsluta organisationsnummer. Och att lämna många års troféer i goda händer. IF Saab vann SM-guld tre gånger och cupguld en gång.

– De kommer att stå på idrottsmuséet i Vidingsjö, vi planerar att bjuda in gamla spelare och göra en lite grej av det. Det finns mycket historia, säger Kristina Thurée.