Andersson siktar på dubbla vinster

Mattias Andersson nosade på pole position inför lördagens TCR-final. Men det blev en tredje plats.

Mattias Andersson kvalade in på tredje plats i sista TCR-tävlingen på Mantorp park.

Mattias Andersson kvalade in på tredje plats i sista TCR-tävlingen på Mantorp park.

Foto: Peter Calén

Bilsport2019-10-04 19:54

– Det är små marginaler och nu var de inte riktigt med oss. Men att stå trea och fyra i de två heaten är ett bra utgångsläge, säger han.

– Nu går vi för vinst i båda heaten.

Det var annars en rätt strulig fredag för Mattias och hans team. På dagens första träning visade man snabbhet direkt och var tvåa, men efter passet upptäckte man en skada på en stötdämpare som krävde omedelbar service.

– Vi fick åka hem till verkstan i Linköping för att reparera och därmed hann vi inte med att ha bilen klar till det andra träningspasset.

Men farten fanns kvar när det var dags för kval. I det första, där samtliga 12 bilar deltog, så var han snabbast av alla och tog sig med lätthet vidare till andra kvalet där de åtta bästa gör upp om startplatserna i lördagens två heat.

Där blev han dock slagen av både Tobias Brink och Robert Dahlgren, med bara drygt 0,1 sekunder. De två slåss om totalsegern i mästerskapet och det tror Mattias kan gynna honom.

– Jag tror att de kommer hålla bra koll på varandra och vårt mål är att smita förbi och ta vinster i båda heaten. Det finns absolut stora möjligheter till det, att starta trea i första heatet och fyra i det andra när vi vänder på startordningen på de sex främsta från kvalet är ett bra utgångsläge.

– Jag kommer verkligen att satsa allt för att avsluta den här säsongen riktigt bra.

Senare under fredagen deltog han på den information där det avslöjades en hel del nyheter inför nästa säsong. Då kommer bland annat mästerskapet att få tillbaka namnet STCC.

– Det är ett mycket starkt varumärke som väldigt många känner till och jag vill påstå att det var en av tre väldigt viktiga faktorer för att få tillbaka intresset för klassen igen.

De andra två säger Mattias är att införa prispengar, vilket också gjorts med 100 000 kronor per helg, och att få till ett bra tv-avtal. Det sista är dock inte klart.

– Att de redan nu fixat två av de tre viktigaste punkterna är mycket bra. Det ger ett betydligt bättre utgångsläge för oss inför nästa säsong än vi hade inför den här då vi i februari-mars inte ens visste om det skulle bli någon serie.

Huruvida det kommer få honom att fortsätta med racing och STCC nästa år är dock inte bestämt.

– Mycket hänger väl egentligen på hur vi kan få ihop vår budget och vilka förutsättningar vi kan skrapa fram. Min bil är några år gammal nu och till salu, så vi får se vad som händer framöver.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!