Nya LFC-stjärnan log efter första träningen med nya laget på Linköping arena.

Förväntansfull inför vad som väntar.

Och med lite pirr i magen.

Artikelbild

– Klart att det är speciellt att komma till ett nytt lag. Men jag börjar ändå komma upp i ålder, så inga problem att våga ta för sig direkt. Du måste det. Det ska bli jätteroligt, sa Hilda Carlén.

– Framförallt i början ska jag försöka att spendera mycket tid här på arenan och med laget. Lära känna och skapa relation med alla så att man känner sig trygg. Jag är ingen tillbakadragen person, utan är ganska framåt och säger vad jag tycker. Samtidigt är jag inte rädd för att vara själv heller. Jag är ganska trygg i mig själv.

26 år, utsedd till allsvenskans bästa målvakt och numera etablerad som tvåa i landslaget bakom Hedvig Lindahl. Efter fyra säsonger i Piteå värvad för att ta över i mästarlaget. . . och ja, det är mycket som hänt sedan hösten 2010 när hon var utlånad till LFC och fick göra några matcher.

Målet nu?

Artikelbild

Att gå långt i Champions league, ta tredje raka SM-guldet – och bli förstaval även i Blågult.

– Jag ville ta nästa steg. Det har varit jättebra år i Piteå, men nu kändes det naturligt att gå till en klubb som är ännu bättre. Att spela i Sveriges bästa lag och få chansen i Champions league är inget man säger nej till.

Artikelbild

| Då. Hilda Carlén under förra LFC-sejouren.

En trevlig och lättpratad tjej, som i en intervju för länge sedan berättade om hur hon i unga år sysslade med en massa olika idrotter. Pingis och tennis gick bort för att hon inte visste vilken hand hon skulle använda, i gymnastiken var det för mycket väntan och för att gå på balett var mamma tvungen att muta med glass.

Och till skillnad från pappa Per som gjort över 300 landskamper, mamma Margareta som gjort tre och storebror Oscar som på grund av skador tvingats avbryta landslagskarriären är det inte handboll som gäller.

Det är fotboll.

– Både som person och som fotbollsspelare tycker jag att utvecklingskurvan gått stadigt uppåt, sa Hilda Carlén.

Om en vecka väntar en tripp till Sydafrika för träningar och match med landslaget. Hedvig Lindahl har fått ledigt, vilket med största säkerhet betyder att det blir Carlén från start.

– Jag ska göra allt som står i min makt för att knipa den platsen. Det är ingen hemlighet. Hedvig är en av världens bästa målvakter och har väl egentligen sin topp nu, så det är bara att vänta och ta chansen när den kommer. Jag vill spela alla matcher jag kan.

Steget från Piteå till Linköping?

– Jag tycker inte riktigt om att jämföra så där, men jag tror att du känner dig mer som fotbollsproffs här. Det märks direkt att det är en väldigt hög professionalitet.

Och väldigt mycket mindre snö.

– Haha, ja. Men jag saknar ändå snön lite, det gör jag.