– Efter en sån start måste vi kunna sy ihop det och inte släppa in dem i matchen så enkelt som vi gör, menade Citys Andreas Borg.

För även om det blev en poäng för City efter slutresultatet 2–2 så var det helt klart två tappade poäng för hemmalaget som jagar placeringar i toppen av tabellen.

– Vi kommer inte upp i nivå och det kändes osynkat både i offensiven och defensiven, menade Borg som startade matchen som mittback men fick kliva ut till höger i backlinjen när Alberis Da Silva säsongsdebuterade i den andra halvleken.

Förutom Da Silva fick publiken även stifta bekantskap med nyförvärvet Shkelkim Pacolli som blev spelklar under gårdagen, en landslagsmeriterad spelare från Kosovo som City säkerligen kommer få mycket användning av under säsongen.

City är fortsatt obesegrat i årets seriespel, men den här typen av poängtapp kan bli väldigt kännbara under en säsong om man vill vara med och slåss om seriesegern.

– Vi är inte tillräckligt lojala idag, vi tar inte det jobb och lägger det fokus som krävs för att vi ska vinna den här typen av matcher. Vi har kvalitet men idag gör vi det alldeles för enkelt för Kumla att ta poäng av oss, kanske är vi lite bekväma här på hemmaplan och tror att det kommer lösa sig ändå, men det har vi inte råd med, då blir vi straffade, menade Citys manager Melke Alen.

Nu väntar två tuffa matcher mot Motala och Sylvia inom loppet av en vecka, då gäller det att City skruvar upp koncentrationen ett par snäpp om man inte ska riskera att tappa mark i toppstriden.