Dåliga beslut bakom RP-förlust

Det var disciplinen, eller snarare bristen på den, som fällde RP. Två utvisningar i början av andra halvlek kostade Linköpingslaget matchen.

Erik Nyberg blev RP:s bäste målskytt för dagen med åtta mål.

Erik Nyberg blev RP:s bäste målskytt för dagen med åtta mål.

Foto:

Handboll2016-11-19 18:58

Fram till dess hade det sett bra ut för RP:s herrar, som var på jakt efter nya poäng på hemmaplan. Vid halvtid ledde RP med 14–13, och innan dess hade också Drotts Leonardo Domenech De Almeida hunnit få rött kort för en arm upp i ansiktet på David Svensson.

Men det var också sista gången i matchen som RP låg i förarsätet på måltavlan.

– Vi får en katastrofal start på andra halvlek där, sa RP-tränaren Patrik Olsson.

– Jag tror att de gick upp med 4–0 på bara några minuter och efter det fick vi jaga hela vägen. Det är inte lätt att spela i uppförsbacke, man har liksom inte råd att göra mer misstag då.

En stor del av uppförsbacken orsakades av två snabba utvisningar för RP. Olsson höll inte riktigt med domarna om de bedömningarna, men...

– Ändå onödigt av oss att ge domarna chansen att blåsa. Det är trots allt en bedömningssport och istället för att riskera att åka ut kan det vara bättre att bara ta ett steg tillbaka. Lite orutinerat av oss på det sättet, sa RP-tränaren.

Drott, ett av Allsvenskans mest storväxta lag, kunde behålla ledningen och till slut vinna med 29–26 i Linköpings sporthall.

– Jag trodde att deras storlek skulle passa oss. Men de var tuffa att möta, väldigt fysiska, sa Olsson.

– Nu har vi två raka förluster så nu gäller det att vi hittar tillbaka till där vi var innan. Vi ska se till att börja med en bra träningsvecka innan nästa match.

Då ställs RP mot IF Hallby, ett annat svårt motstånd.

Målen, RP: Erik Nyberg 8, Patrik Tosteberg 4, David Näsman 3, Niklas Warvne 3, Benjamin Jacobsson 3, David Svensson 2, Mattias Bälter, Philip Claudius, Martin Karlsson.

Publik: 337.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om