Andreas Thomsson har jobbat i Åtvidabergs FF i många år. Den gångna säsongen inledde han som assisterande tränare för A-laget i superettan, för att sedan avsluta som huvudtränare.

Till 2018 var tanken att Thomson skulle återgå till rollen som akademichef.

"Jag är anställd av föreningen och har inga andra planer än så just nu. Det känns spännande med akademin. Jag tror inte att den har mått så här bra någon gång tidigare", sa Thomsson till oss tidigare.

Nu har vinden vänt. Under onsdagskvällen skrev Thomson på sin Facebook att han lämnar Åtvidabergs FF.

Anledningen: han och föreningen är inte överens om hur mycket resurser som ska läggas på akademin.

– Det är mycket snack om att akademin är viktig, men det är lite action. Med de förutsättningarna som skulle ha givits oss känner jag att jag inte hade kunnat göra ett så bra jobb som jag vill, säger Andreas Thomsson till tidningen.

– Klubben vill spara in på akademin för mycket. Det är synd, det är en oerhört viktig del för att ÅFF ska kunna vara framgångsrika i framtiden. Det handlar inte om några miljoner heller, långt därifrån. Det är många ledare bland ungdomslagen som jobbar för en billig peng. Deras engagemang måste man ta tillvara på.

– Jag tror att A-laget är tillbaka i superettan inom ett till två år. Men vi måste bygga underifrån också. Samtidigt måste jag förhålla mig till vad styrelsen och föreningsmedlemmarna vill, säger Andreas Thomsson och fortsätter:

– Jag förstår att det har med ekonomi att göra, ekonomin är fundamental och har varit dålig i flera år. Det är bara tråkigt att ÅFF hade flera sportsligt fina säsonger för några år sedan, hade mycket publik och en relativt billig trupp – utan att kunna lägga undan något i kassakistan. Det var tyvärr privata aktörer som gjorde vinst på spelarförsäljningar, säger han.

För Andreas Thomsson är nu framtiden öppen.

– Först och främst ska jag ta det lugnt och ta hand om familjen. Sedan får vi se vad som händer. Jag kanske fortbildar mig, hamnar inom eller utanför fotbollen. Vi får se. Jag gråter inte över det här. Det var det bästa för båda parter. Vi kom inte fram till någon lösning under alla möten vi hade, säger Thomsson och avslutar:

– Jag har haft en jättefin tid i ÅFF 99 procent av tiden. Det var bara den gångna A-lagssäsongen som var bedrövlig. Annars har jag många fina minnen och jag önskar klubben lycka till framöver.