Det mesta är klart inför 2018 – men dubbla mästarlaget saknar fortfarande någon eller några spelare för att göra truppen komplett och arbetar även med att spika ledarstaben och hitta en ersättare till Ronnie Bergdahl.

– Vi har en dialog med några personer och förhoppningsvis kan få det klart under veckan, säger Marcus Walfridson, som för en knapp vecka sedan presenterades som ny tränare och sportchef.

Genom åren har LFC bara haft en kvinnlig tränare, det var Denise Reddy som i något varierande roller var i klubben under cirka en och en halv säsong.

– Jag sa redan från början att jag vill ha en kvinnlig assisterande tränare. Jag tror att vi skulle komplettera varandra på bästa sätt. Någon som spelat tidigare, som varit där själv och verkligen vet vad det handlar om och kan guida de unga spelarna, säger Marcus Walfridson, som själv inte tränat något damlag tidigare.

Han vill inte prata om specifika namn, men bekräftar att det inte är alldeles lätt att hitta någon som både passar in på kravbeskrivningen – och som är beredd att ta jobbet. Förra storspelaren Charlotte Rohlin finns redan i föreningen, men har också ett annat jobb som hon trivs med och är enligt Walfridson inte aktuell just nu.

– Kanske senare. Det är en person som vi gärna skulle haft med, säger han.

Vad gäller spelartruppen är målet att hitta en ersättare till starka djupledsforwarden Kristine Minde, som flyttat till Wolfsburg. Vittsjö har bekräftat att det kommit en intresseförfrågan vad gäller Linda Sällström, men där har LFC konkurrens flera andra allsvenska klubbar.

– Truppen är väldigt bra som den är nu, men vi skulle gärna komplettera med en liknande spelartyp som Kristine. Det skulle göra oss mer taktiskt flexibla, säger Marcus Walfridson.