KRÖNIKA Det är den tiden på året nu, när upptaktsträffarna avlöser varandra. Under tisdagen var innebandyns tur, för både dam och herr.

Det är också då alla ska ge sig på att tippa säsongen, hur den slutar. Vem vinner, vem försvinner och vem blir skyttekung/drottning?

Jag är en erkänt usel tippare, har för det mesta fel.

Men i år har lagen i herrarnas Superliga varit vänliga nog att värva så att det för en gångs skull är busenkelt att tippa årets finallag.

För en SM-final med några andra lag än Storvreta och Falun torde vara en skräll modell större. I mina ögon är det två lag som har en betydligt högre nivå än alla de andra, över en hel säsong.

Det är nästan samma visa på damsidan. Jag tror stenhårt på en repris på finalen från i våras, mellan IKSU och Mora. De två lagen ser väldigt starka ut.

Libk då? Ja, om vi börjar på herrsidan tycker jag nog att den femteplats som man tippats på låter rimlig. Det är många positiva tongångar i truppen efter tillkomsten av tränaren Andreas Harnesk, som leder laget tillsammans med förre tränaren Johan Astbrant, och harmoni kan leda långt.

Artikelbild

Men har man inte tappat väl mycket rutin?

Slutspel blir det, men ingen final.

Damerna var förra säsongen länge illa ute och comebacken av tidigare landslagsspelaren Amanda Larsson rent av nödvändig för att hänga kvar. Tyvärr tror jag att laget får ha samma målsättning i år, att ha minst två lag bakom sig. Och det borde man absolut klara.

Slutspel skulle vara en stor bonus.