Besvikelsen efter andraplatsen i leriga klassikern

Hanna Berzelius gick för seger i Gotland Grand National, men fick nöja sig med andraplatsen – efter 14-åriga Tyra Bäckström.

Som vanligt lerigt i Gotland Grand National. Men den här gången var det ovanligt torrt i enduroklassikern.

Som vanligt lerigt i Gotland Grand National. Men den här gången var det ovanligt torrt i enduroklassikern.

Foto: TT

Enduro2022-10-29 18:54

– Det känns skit! Nej, men jag fick en riktigt usel start och sedan fick jag jaga hela racet, sa LMS-föraren till SVT efter målgång på Tofta skjutfält utanför Visby

Det blev ingen tredje seger i klassiska och leriga Gotland Grand National för endurostjärnan från Linköping, som var långt efter till en början, men som sedan åkte upp sig rejält i resultatlistan. Med tiden 3.21,07 skiljde till slut bara fem sekunder till Tyra Bäckström, som skrev in sig som yngsta segraren hittills i tävlingens historia. 

Redan förra året slutade stjärnskottet trea, men på lördagen var det ingen som rådde på henne. 

– Jag gick ikapp, tappade, gick ikapp, tappade... Och jag var om henne på slutet men då drog hon på som satan och då hade jag inte en chans. Tyra är jätteimponerande och superduktig, sa Hanna Berzelius, som dock passade på att hylla den unga vinnaren.

14-åringen från Stockholm sa själv till SVT:

– Jag trodde jag låg fyra. Det känns bra. Det betyder mycket.

Herrklassen vanns av Albin Elowsson, som var nästan en och en halv minut före fjolårsvinnaren Mikael Persson. Casper Lindholm, LMS, blev 25:a. Drygt 3 300 förare var anmälda till världens största endurotävling, som blev en av de torrare upplagorna som körts.

Hanna Berzelius blev tvåa i täta toppstriden.
Hanna Berzelius blev tvåa i täta toppstriden.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!