Sjätte SM-guldet var det tuffaste för Berzelius

Tuffare än tidigare – men efter sista SM-tävlingen var det som vanligt. Med Linköpings Hanna Berzelius som vinnare i damklassen.

Hanna Berzelius var fokuserad och snabb under lördagens SM-avslutning.

Hanna Berzelius var fokuserad och snabb under lördagens SM-avslutning.

Foto: Privat

Enduro2020-10-03 23:58

– Absolut det tuffaste guldet. De senaste två åren varit klar mästare redan näst sista tävlingen, så det känns speciellt att även kunna vinna på det här sättet. Den ökade konkurrensen gynnar mig också. Det gör att jag måste ta i och köra ännu fortare, sa 24-åringen efter sjätte raka SM-triumfen.

Nöjd och belåten.

Förstås.

Det var onekligen raffinerade förutsättningar inför det avslutande racet i Töreboda.

Hanna Berzelius, med LMS som klubbadress, delade totalledningen med Hedvig Malm, Försvarsmakten. Båda hade 87 poäng och samma resultatrad efter fem tävlingar. Men efter tio avklarade specialprov i västgötska skogar var det den förstnämnda som hade säkrat slutsegern.

Differens till andraplacerade: 35 sekunder.

– Jag fick en bra start och skaffade mig en ledning efter de första proven. Det gjorde att en del av spänningen släppte, sa hon.

Nervöst innan?

– Jättenervöst. Jag var inställd på att det skulle bli jobbigt, men kände samtidigt att "gör det du ska, så vinner du ". Så det var lite dubbla känslor.

Men när det gällde som mest var Berzelius bäst och av en coronamärkt säsong återstår nu bara en tävling: klassiska Gotland Grand National.

– Det går en VM-tävling i november, men där ska jag inte vara med. Det blir full laddning inför nästa säsong, sa hon.

I SM 1-klassen blev Linus Fasth, LMS, femma och fyra i sammandraget. Bland veteranerna blev klubbkompisen Thomas Johansson tvåa. På herrsidan togs SM-guldet av Albin Elowsson, Skövde.

Hanna Berzelius tog SM-titeln. Igen.
Hanna Berzelius tog SM-titeln. Igen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!