Linköpingsfightern med i nya Beck-filmen

MMA-proffset Irman Smajic, som tävlar för Kampsportcentret i Linköping, har gjort debut som skådespelare i den nya Beck-filmen.

En kvartett som syns i nya Beck-filmen: Irman Smajic till höger tillsammans med övriga två livvakter och Syriens utrikesminister tvåa från vänster.

En kvartett som syns i nya Beck-filmen: Irman Smajic till höger tillsammans med övriga två livvakter och Syriens utrikesminister tvåa från vänster.

Foto: Privat

Film2021-01-04 16:09

I Beckseriens senaste film "Döden i Samarra" som började sändas i dagarna blir en av kandidaterna till Nobels fredspris brutalt mördad i Stockholm efter att ha lagt fram bevis om krigsbrott. Beckgruppen misstänker att det rör sig om ett politiskt mord och mitt i den här spännande härvan dyker kampsportaren Irman Smajic upp.

– Jag provfilmade som mördaren som visas i början av filmen, men jag fick inte den rollen på grund av att jag inte hade tillräckligt arabiskt utseende. Istället blev jag livvakt åt Syriens utrikesminister. Det är en ganska liten roll, berättar Irman som syns i ungefär tio sekunder i filmen.

– Jag har inga repliker eller så utan min uppgift var att gå ut från en bil för att leda utrikesministern in till sjukhuset bakvägen och sen upp till ett rum där jag kliver in genom dörren. Det tog en hel dag att spela in och de har klippt bort en del scener, bland annat när jag visar min pistol innanför kavajen så att personen inte ska fly från rummet. Men det var skitkul.

undefined
Så här är de flesta vana vid att se Irman Smajic, som vinnare inne i MMA-buren.

Hur kommer det sig att du hamnade på en inspelningsplats för Beck?

– Jag känner några andra killar inom MMA:n som har hoppat in för olika filmroller som gangster, livvakt eller vad det nu har varit så jag har lagt ut lite trådar när jag har tränat i Stockholm. Helt plötsligt ringde ett filmbolag upp och undrade om jag ville komma och provspela för en roll. Jag trodde att de skämtade först.

Under en hel aprildag med nya upplevelser hann Irman lära sig mycket och fatta intresse för skådespeleriet.

– Det är så mycket som jag aldrig har tänkt på med film. Jag var tvungen att ställa om klockan så att den inte skulle visa fel under just den tagningen. Om jackan satt lite annorlunda i en tagning jämfört med den innan fick man göra om den och så vidare. Riktigt rolig grej. Jag fick definitivt mersmak.

undefined
Irman Samjic som livvakt i nya Beck-filmen Döden i Samarra.

Vad händer nu?

– Rollsättaren pratade om eventuellt fler scener. Eftersom jag har jobbat som dörrvakt och kan det här med kampsport faller sig vissa roller ganska naturligt. Jag har meddelat mitt intresse och hoppas på fler uppdrag. Jag har fått förfrågan från andra svenska serier, men det är inget som jag vill gå in mer på i nuläget. Jag funderar faktiskt på olika teaterutbildningar. Men satsningen på MMA kvarstår och är större än någonsin, avslutar Irman Smajic med ett skratt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!