ÅFF tog tung poäng – trots underläge och utvisning

Underläge och en man utvisad – men Åtvidabergs FF kom tillbaka och tog en tung poäng mot topplaget Lund. "Enormt starkt", sa Anders Bååth, tränaren.

André Gustafson gjorde mål för ÅFF.

André Gustafson gjorde mål för ÅFF.

Foto: Per Bergsten

Fotboll2023-09-30 19:24

Gissa om han var belåten med 1–1 i bortamötet mot toppjagande motstånd.

I bussen på väg hemåt sa han:

– Hade du frågat mig innan så hade jag absolut sagt ja till en poäng. Med underläge hade jag tagit den ännu mer. Med underläge och en man utvisad hade jag tagit den ännu mer än så. Där och då kändes det riktigt tufft.

Ja, trots en spelmässigt helt okej insats och ett antal vassa chanser för mål såg det inget vidare ut när hemmalaget ledde med 1–0 och dessutom Albin Bergström drog på sig sitt andra gula kort ("ytterst billiga varningar båda två", tyckte Bååth) i mitten av andra halvlek. 

Då fanns inget som talade för poäng, men ÅFF visade styrka och med en nick kvitterade sena nyförvärvet André Gustafson, som är på Kopparvallen på lån från Öster, med andra målet i ÅFF-tröjan strax senare.

– Jättestor eloge till alla spelare. Sedan stängde vi butiken och Lund skapade inte mycket alls. I första halvlek var det ganska öppet spel och mycket chanser, men sedan var det riktigt stabilt, sa Bååth och gav extra beröm till defensiva trion med målvakten Hugo Claesson och mittbackarna Adrian Petersson och Carl Thulin.

ÅFF har visat stegrande form under hösten och nu var det en ny stark insats som låg bakom framgången. Efter flera matcher mot lag från tabelltoppen väntar en avslutning mot lag från nedre halvan. Närmast hemmamöte med Olympic nästa helg.

– Sex superviktiga matcher kvar för att definitivt avlägsna oss från botten, sa Bååth.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!