Allsvenskt i nya Motalaklubben

Nya Motalaföreningen Dribbla United tar form. Allsvenska spelare är klara till futsal och utomhusspel är aktuellt.

Gabi Morads nya klubb Dribbla United i Motala tar form. Allsvenska spelare är klara för futsal och ett utomslag är aktuellt.

Gabi Morads nya klubb Dribbla United i Motala tar form. Allsvenska spelare är klara för futsal och ett utomslag är aktuellt.

Foto: Jens Bollius

FOTBOLL2018-09-17 22:39

– Det börjar ta sig. Många visar intresse, framför allt sponsorer. Vi har inte bara en sponsor utan fem-sex stycken och de vill gärna att vi spelar utomhus också, säger spelande tränaren Gabi Morad.

Dribbla United är en fortsättning på det Armeniska, futsalgänget, som i turkosblå tröjor överraskande kom tvåa i Boren cup i vintras.

Nu har de startat och registrerat en egen klubb, både för futsal och utomhusspel 2019.

Klart hittills är att det blir spel i vinterns futsalcuper och ett spektakulärt nyförvärv är exproffset från Chelsea, 21-årige Ali Suljic som nu spelar i allsvenska Häcken. Suljic har skrivits in på futsallicens.

– Vi vet inte hur mycket han får spela, det bestämmer hans andra klubb, säger Gabi Morad.

Klara för Dribbla United är också tre andra Motalasöner som flyttat ut till akademier, Adam Larsson i Örebro SK, Khaled Qasem i IFK Norrköping och Theo Rask i IFK Norrköping/Sylvia.

I övrigt finns sedan tidigare spelare som Ramil Ghreibo, Kristian Issa, Dasaief Morad, André Morad, Charbel Hanna och Kianosh Sharafadin.

– Många ytterligare spelare vill komma till oss, det ser bra ut, säger Gabi Morad, som själv vill spela futsal och därför kommer att ta in en matchcoach till turneringarna.

Utomhus är inget klart än, men det kan bli så att Dribbla United kommer till spel i division 6 2019.

– Det är en härlig känsla att ha en egen förening. Vi kanske kan spela in pengar i futsalturneringar och sedan ha som startkapital till utomhussäsongen, funderar Gabi Morad.

Tidigare nya fotbollföreningar i Motala har varit bland annat Blå lämmeltåget, fyra säsonger, och Chill FC, två säsonger. Dribbla United säger sig ha kommit för att stanna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om