Beskedet som ÅFF har väntat på

Här är glädjebeskedet som ÅFF väntat på: nyförvärvet Luis Soares är i spelbart skick igen efter skadan.

Luis Soares är tillbaka i träning och kan debutera för ÅFF under fredagen.

Luis Soares är tillbaka i träning och kan debutera för ÅFF under fredagen.

Foto: Per Bergsten

Fotboll2019-09-05 16:30

Den brasilianske anfallaren har haft problem med ett knä sedan han värvades till ÅFF i augusti och debuten har därför låtit vänta på sig. Parallellt med detta har också ÅFF haft det riktigt kämpigt med målskyttet i söderettan, där man för tillfället ligger på nedflyttningsplats i den jämna bottenstriden.

Men – nu skymtar ljus i mörkret. Luis Soares tränade för fullt i onsdags och hände inget oförutsett under torsdagens träningspass så är brassen högaktuell för speltid i fredagens viktiga bottenmöte med Oskarshamn. Tränaren Tor-Arne Fredheim säger:

–  Det handlar helt klart om en bra fotbollsspelare som kan bidra med mycket. Han är stark felvänd mot mål, har ett bra passningsspel och är vass i och runt boxen. 

Fredagens motståndare, Oskarshamns AIK, gjorde succé i fjol, men har haft det betydligt tuffare den här säsongen och åkte i senaste omgången på en rejäl dundersmäll, hemska 0–9 borta mot Ljungskile.

– Ett mycket märkligt resultat i en match som faktiskt var spelmässigt ganska jämn. Men efter några fina resultat veckorna innan, då man bland annat slog ut Helsingborg i cupen, blev Oskarshamn nog lite väl naiva i matchen mot Ljungskile. Klart att ett sådant resultat sätter sig i skallen på dem, även om de brukar vara ett helt annat lag hemma på konstgräset, säger Tor Arne Fredheim.

Backen Ishmael Koroma är fortfarande på landslagsuppdrag för Sierra Leone, men annars räknar ÅFF-tränaren med i stort sett samma trupp som senast.

Ni kan som prenumerant, gratis, se ÅFF-matchen i Oskarshamn på corren.se och klackspark.com

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!