Bitande kyla väntar i stormötet: "Roligare med värme"

Minusgrader och snöoväder är inte direkt vad man kopplar ihop med fotbollssäsong. För LFC är det bara att gilla läget.

LFC:s lagkaptenen, och finska landslagsmittfältare, Olga Athinen är redo för en tuff toppmatch, trots snökaoset som lär föranleda denna.

LFC:s lagkaptenen, och finska landslagsmittfältare, Olga Athinen är redo för en tuff toppmatch, trots snökaoset som lär föranleda denna.

Foto: Erik Winell

Fotboll2023-03-31 05:00

Om man ska tro SMHI så kan det nämligen falla över en decimeter snö mellan torsdagens hörnvarianter och avsparken i fredagens allsvenska toppmöte mellan Linköping FC och Rosengård. Prognosen för avsparkstemperaturen? Minus tre grader.

– Det är tur att det är samma förhållanden för bägge lagen. Sen är det klart. Det hade varit roligare om det varit varmare. Inte minst för våra muskler. Det blir extra viktigt att man värmer upp och att man har ett extra lager kläder.

Påverkar det ert spel någonting?

– Nej. När man är inne i det så påverkas man inte. Men efter matchen lär man märka att det varit kallt, avslutar Athinen.

Matchen mot Rosengård är förstås en av säsongens tuffaste uppgifter. Bägge lagen har väldigt höga mål för säsongen.

– Visst är det en viktig match. Men det är alla matcher. Vi hoppas på mycket folk och att kunna ta alla tre poäng, säger LFC:s lagkapten Olga Athinen efter träningen. 

Om LFC började säsongen bra med en seger borta mot Örebro var det tvärtom för Rosengård. Skåningarna fick endast oavgjort hemma mot Piteå. Det är ett resultat som öppnar upp för en spännande fortsättning på säsongen.

– Säsongen är lång och det kommer vara väldigt många matcher. Alla kommer tappa poäng, säger en lugn Olga Athinen.

När Nilla Fischer nu lagt skorna på hyllan innebär det ett ännu större ledaransvar på LFC:s finska lagkapten. Även där är Athinen lugn.

– Vi har alltid haft ganska många ledare i vårt lag. Så är det också nu. Nilla var en stark ledare med många bra erfarenheter som vi försöker fortsätta ha med oss.

Något exempel på vad i hennes ledarstil?

– Hennes lugn. Nilla var alltid lugn. Det spelade ingen roll vad som hände och om det var träning eller match. Som ledare i laget var hon alltid lugn, berättar Athinen.

Fredagens allsvenska toppmatch börjar klockan 18.00 och liverapporteras på corren.se.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!