Blytungt för Rosengård – CL-drömmen långt borta

Rosengårds Europadröm är långt borta efter det första kvalmötet mot Hoffenheim om en plats i Champions League-fotbollens gruppspel. 0–3 på hemmaplan innebär att Skånelaget måste ta en storseger i returmötet i Tyskland nästa vecka. –I dag ger vi dem tre mål på våra egna misstag, säger Rosengårds lagkapten Caroline Seger.

Caroline Seger och Rosengård hade en tuff tisdag hemma mot Hoffenheim.

Fotboll2021-08-31 21:04

Fem tunga startspelare lämnade Rosengård under sommaren, däribland Anna Anvegård, Nathalie Björn och Stephanie Labbé.

För att väga upp spelarförlusterna har skåningarna hämtat in sex nya spelare och tre av dessa startade mot Hoffenheim på tisdagen, i den första av två kvalmatcher till Champions Leagues gruppspel: målvakten Teagan Micah liksom backarna Bianca Schimdt och Gudrún Arnadóttir.

Detta utnyttjade den tyska ligafyran Hoffenheim.

Hög press

Det nykomponerade försvaret sattes under hård press och Hoffenheim såg alltid till att vara i numerärt överläge när de attackerade försvarslinjen.

– Att de skulle pressa högt och aggressivt i första halvlek, det var det vi förväntade oss. Vi lyckas inte riktigt spela oss ur det många gånger, men när vi gör det så finns det stora ytor, säger Rosengårds tränare Renée Slegers.

Slarv och missförstånd i Rosengårds backlinje gav till exempel Sara Linder två goda möjligheter att skicka in ledningsmålet för tyskorna, men båda gångerna placerade hon bollen utanför.

– Det är relationer som ska skapas, och vi tycker att det har sett bra ut i de allsvenska matcherna men här går allting snabbare och allting ställs mer på sin spets, säger Renée Slegers om försvarsspelet.

Rosengård kämpade sig sedan in i matchen. Jelena Cankovic löpte, vann boll och Olivia Schough frispelade sånär Mimmi Larsson.

Men ledningsmålet gjorde gästerna.

En stor del av Hoffenheims spel orkestrerades av Gia Corley. Det var också hon som skickade in bollen i straffområdet i den 29:e minuten. Bollen studsade rätt för tyskorna och den belgiska spjutspetsen Tine De Caigny höll sig framme och rullade in ledningsmålet.

3–0 på tilläggstid

Närmast för Rosengård i den första halvleken kom Ria Öling. Distansskottet var värt ett bättre öde men bollen susade över ribban och Rosengård gick till halvtidsvilan med ett 0–1-underläge.

I andra halvlek spelade Skånelaget upp sig, försvarsspelet satte sig och laget utjämnade i både målchanser och bollinnehav. Men inte i mål.

I stället utökade Hoffenheim sin ledning två gånger om – det sista målet kom på tilläggstid när Chantal Hagel med ett långskott utnyttjade att Teagan Micah stod långt utanför det egna straffområdet – och vann rättvist med 3–0.

– Det är ett högre tempo, som vi alla vet i internationella matcher. Man måste ta snabbare beslut och i dag tycker jag att vi ger dem tre mål på våra egna misstag, säger Rosengårds lagkapten Caroline Seger.

Rosengård står nu inför en mycket tuff uppgift när returen sparkas i gång på tysk mark nästa onsdag.