Brorsson slog till igen – sänkte Värnamo

Mål i allsvenska premiären mot Varberg, mål i 1–0-segern mot Värnamo. Mjällbys Arvid Brorsson har fått en bra start på allsvenskan. –Jag är på rätt ställe när det gäller, säger han.

Mjällbys Arvid Brorsson.

Fotboll2023-04-10 15:00

Mjällby var det enda lag som hittade nätet. Och det var till stor del tack vare Värnamos-målvakt Pilip Vaitsiakhovich.

33-åringen greppade frisparken från Viktor Gustavsson men tappade bollen kort därefter – och då hamnade den framför Arvid Brorsson.

23-åringen, som även gjorde mål i premiären mot Varberg, 2–2, drog till och skickade upp bollen i nättaket efter 27 minuter spelade.

– Det blev en andraboll och så trycker jag dit den. Jävligt "gött", säger han till Discovery+.

Väntad matchbild

För Mjällby blev det en start precis enligt tränaren Anders Torstenssons initiala tankar om matchbilden.

I stora drag handlade det om bra försvarsspel med aggressiv press och fokus på fasta situationer.

Det var också Värnamo som hade mest boll, spelade runt samtidigt som Mjällby låg rätt och lågt.

– De är ett bollskickligt lag och vi är ett bra defensivt lag. Känns som att det blir naturligt, säger Brorsson.

Försvarade ledningen

Sedan, precis enligt Thorstenssons tankar, lyckades Mjällby-spelarna med att vara "fokuserade i 90 minuter", försvara ledningen – till skillnad mot Varberg då laget tappade en 2–0-ledning – och säkra säsongens första fullpoängare i allsvenskan.

Med segern mot Värnamo har klubben startat med fyra poäng på två matcher.

Värnamo står på tre poäng.

– Surt att förlora. Vi vet hur de tar sig an matchen och försvara kompakt… Vi har väl knappt någon riktigt målchans på hela matchen, säger Simon Thern, som gjorde sina första allsvenska minuter med moderklubben Värnamo sedan flytten från IFK Göteborg, till Discovery+.

Värnamos hemmapremiär mot Mjällby var tänkt att spelas på Finnvedsvallen men klubben får vänta med att kliva ut på hemmagräs då planen inte ansågs vara i speldugligt skick. Dagens match spelades i stället i Borås.

Nästa möjlighet till att få spela hemma blir mot AIK den 23 april.