Djurgården vände och tog första bortasegern

Djurgården var illa ute mot Värnamo. Men två mål på bara ett par minuter i den andra halvleken innebar att stockholmarna tog sin första seger på bortaplan i allsvenskan i år.

Djurgårdens Oliver Berg jublar med lagkamraterna efter 2–1-målet.

Fotboll2023-07-08 17:01

Det dröjde bara till den sjunde minuten. Sen hade den före detta Djurgårdsspelaren Gustav Engvall fått hål på sin gamla klubb. En fin pass från Simon Thern friställde anfallaren som behärskat placerade dit 1–0.

Topplaget Djurgården hade ännu inte vunnit på bortaplan i allsvenskan i år och stod på fyra förluster och två kryss på resande fot inför dagens match. Och även mot Värnamo hade gästerna svårt att hitta flytet i spelet i den första halvleken.

I andra halvleken tog gästerna dock över matchen allt mer och 20 minuter från slutet lyckades också Djurgården kvittera genom finländaren Rasmus Schüller, som gjorde sitt första mål för säsongen. Det efter ett skott utanför straffområdet efter en hörna.

Bara åtta minuter senare tilldömdes Djurgården en straff som Oliver Berg säkert placerade in i det vänstra hörnet.

2–1 till Djurgården stod sig sedan matchen ut efter att Värnamo haft svårt att skapa några heta målchanser.