Spelar med pannband – för att skydda huvudet

Hjärnskakningen under försäsongen stoppar inte LFC-backen Emma Östlund – som spelar med ett speciellt "pannband" i allsvenska premiären.

LFC:s backklippa Emma Östlund är redo för allsvenska premiären mot BP.

LFC:s backklippa Emma Östlund är redo för allsvenska premiären mot BP.

Foto: Per Bergsten

Fotboll2024-04-12 07:30

– Lite ovant är det, men jag börjar vänja mig, säger 23-åringen efter avklarad träning.

Förra hösten blev hon nominerad till priset ”Årets back” i allsvenskan, med motiveringen att hon med bravur lyckats fylla ikonen Nilla Fischers skor. Nu är hon en av nyckelspelarna som ska se till att Linköping FC – trots tunga förluster som Stina Lennartsson, Saori Takarada och Yuka Momiki – trots allt hittar vägen tillbaka till toppen.

– Det känns som vi har haft en typisk försäsong med blandade resultat. Men jag har en bra känsla och vi har ett bra lag. Sen vet man inte riktigt hur det ser ut i övrigt, men det ska bli kul att komma igång. Det är verkligen dags. Det känns som det var hur länge sen som helst sen vi startade, säger Emma Östlund.

Försvararen, som nyligen spelade dubbla matcher med U23-landslaget, missade några veckors träning på grund av en hjärnskakning i cupmatchen mot Rosengård, men är nu tillbaka för fullt.

För säkerhets skull med ett slags pannband som skydd för att minska risken för nya smällar mot huvudet.

– Tanken är att jag ska ha den här ett tag. Vi får se hur länge. Kan vara skönt som en extra trygghet, säger Östlund.

Målet med säsongen?

– Vi kom trea i fjol och klart att du alltid vill få mer. Vi siktar på att vara med däruppe igen. 

LFC inleder allsvenskan med bortamatch mot BP på lördagen. Ni kan följa matchen på Corren.se i vår liverapportering (kl 13).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!