Fått ny chans: "Då tar vi andraplatsen"

Khalid Neshati, sportchef och tränare i Linköping City, har scenariot klart för sig. "Vinner vi och Umeå får stryk så tar vi andraplatsen", säger han.

Fredrik Alm närmar sig comeback.

Fredrik Alm närmar sig comeback.

Foto: Peter Jigerström

Fotboll2019-10-12 08:00

Med fyra omgångar kvar att spela av division 1-fotbollen har formstarka Linköping City – mot alla odds efter en turbulent och svajig säsong – fått ännu en chans att faktiskt ta hand om andraplatsen och därmed få kvala till superettan. Det är sex poäng upp till Umeå, som i helgen ställs mot Carlstad United medan City har att besegra Vasalund på bortagräs.

– Jag har sagt det till alla som har frågat att jag tror att den här helgen blir avgörande. Gör vi det vi ska och vinner samtidigt som Umeå får stryk så tar vi andraplatsen. Jag tror verkligen det, säger  Khalid Neshati.

Han erkänner att han när motgångarna kom slag i slag slutade att titta på tabellen, men efter ett antal vinster och sex raka matcher utan insläppt mål blir det nu allt oftare som sidan 346 på text-tv knappas fram.

– Kul att vi är med och killarna är värda framgången. Samtidigt är det klart att det kan kännas lite surt att inte läget är ännu bättre. Vi har tabbat oss för många gånger under säsongen. Några poäng till här och där och marginalerna hade varit större, säger Neshati.

Med möjligheten till superettan ännu kvar är det nu dubbla spår som gäller i planeringen inför nästa år.

– Med tanke på hur det sett ut tidigare kan jag förstå att många tror att det ska bli stor omsättning på spelare igen. Men det är inte tanken. Vi har lärt oss och vill behålla den här kärnan. Grunden finns även för superettan och så får vi fylla på med ett antal spelare oavsett division, säger Neshati.

Dejan Polic är avstängd mot Vasalund, medan Fredrik Alm har tränat för fullt och är på väg tillbaka efter skadefrånvaro.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!