IFK:s profilvärvning bryter kontraktet och flyttar hem

Lagom till uppstarten av fotbollsåret briserar en minibomb: profilvärvningen Elin Landström, tidigare i Linköping FC, lämnar IFK Norrköping. "Det har varit ett svårt beslut att ta", säger 31-åringen.

Elin Landström lämnar IFK.

Elin Landström lämnar IFK.

Foto: Tim Södergren

Fotboll2024-01-07 20:45
undefined
Elin Landström gjorde sex allsvenska matcher för IFK.

Landström hämtades in från italienska Roma i somras, tillsammans med målvakten Emma Lind. 

Hon kom med en väska full med erfarenhet efter åren i Umeå IK, Kopparberg/Göteborg, Linköping, Inter och senaste klubbadressen Roma. I LFC spelade mellan 2018-2021 innan det blev en flytt till Italien.

Förväntningarna var därefter också men det blev ingen omedelbar succé för henne i IFK Norrköping. Elin Landström noterades för sex allsvenska matcher i klubben – och fler lär det inte bli.

Under söndagskvällen kommunicerade IFK ut nyheten på sin hemsida att klubben och Landström har kommit överens om att bryta kontraktet i förtid. Anledningen är att hon har uttryckt önskemål om att komma närmare familjen i Umeå.

undefined
Elin Landström lämnar IFK.

– Det har varit ett svårt beslut att ta eftersom det finns mycket som jag verkligen tycker om med att representera IFK Norrköping, inte minst spelarna, supportrarna och staden. Jag kommer fortsätta heja på er och önskar alla Peking-lag lycka till inför denna säsong, säger Elin Landström till IFK:s hemsida.

Managern Tor-Arne Fredheim har en kort kommentar till uppbrottet:

– Jag vill tacka Elin för tiden som varit och önskar henne lycka till framåt, säger han.

Elin Landström blir den sjätte spelaren att lämna IFK efter säsongen, av olika orsaker.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!