Förre stortalangen klar för ÅFF

Nu spetsas spelartruppen i Åtvidabergs FF till. Gustav Ahrn är nästa nyförvärv in – och fler är på väg.

Gustav Ahrn i Östertröjan från 2019. Ifjol blev det elva mål i division 2.

Gustav Ahrn i Östertröjan från 2019. Ifjol blev det elva mål i division 2.

Foto: Jonas Ljungdahl

Fotboll2023-01-26 14:09

– En målvakt till ska vi ha och ytterligare någon offensiv kraft. Eventuellt blir det även något nyförvärv i backlinjen beroende på vad som händer, säger ÅFF-tränaren Anders Bååth inför helgens premiärmatch mot Jönköping södra.

22-årige Gustav Ahrn sågs tidigt som en stor talang när han kom fram i Öster. Han fick chansen i superettan redan 2018 och har avgjort en cupmatch mot Malmö FF, men karriären har de senaste åren kantats av en svår skada. Ifjol var han tillbaka på allvar – det blev elva mål på 26 matcher för division 2-laget Räppe.  

– Jag tycker att det ser spännande ut med en del unga spelare. Jag hoppas kunna få spela så mycket som möjligt och ta kliv i min utveckling, säger han till ÅFF:s hemsida.

Samtidigt som arbetet med truppbygget fortsätter åker ÅFF till Jönköping i helgen för säsongens första träningsmatch.

– På träning har jag har sett en grupp som är revanschsugen från ifjol och som har visat bra intensitet och hunger. Jag vill se samma inställning på matchen och någon form av grund både offensivt och defensivt. Resultatet är sekundärt, men inte helt oviktigt, säger Anders Bååth.

ÅFF letar efter ytterligare en målvakt bredvid Hugo Claesson. Här finns Ahmed Roshdi, senast i Oskarshamn, med i bilden. 24-åringen får troligen speltid mot Jönköping. Även offensive yttern Hugo Fernandez från Assyriska FF kommer finnas med.

Adrian Peterssons framtid är osäker, diskussioner pågår och hans medverkan mot Jönköping är oklar.

Anders Bååth har bara bra saker att säga om sin första tid i ÅFF. "Jag trivs både i stan och på Kopparvallen",. säger han.
Anders Bååth har bara bra saker att säga om sin första tid i ÅFF. "Jag trivs både i stan och på Kopparvallen",. säger han.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!