Han har lämnat ÅFF: "Personliga skäl"

Nederländske försvararen Diederick Luydens har lämnat Åtvidabergs FF. "Han har flyttat hem av personliga skäl", säger tränaren Jesper Ny inför höststarten.

Diedrick Luydens (till höger av ÅFF-spelarna) har lämnat ÅFF och flyttat hem.

Diedrick Luydens (till höger av ÅFF-spelarna) har lämnat ÅFF och flyttat hem.

Foto: Per Bergsten

Fotboll2020-07-24 13:45

Luydens värvades under våren då hans landsman Bram van Dongen också anslöt, men medan van Dongen varit stabil i ÅFF:s mittlås har Diederick Luydens haft svårare att ta en plats. Nu har han åkt hem till Nederländerna.

– Jag hade gärna haft honom kvar. Att han nu åkt hem har inget att göra med att han inte riktigt platsade, det är av personliga skäl. Så blir det ibland och det är inget konstigt, säger Jesper Ny.

Jagar ni ersättare?

– Inte aktivt. Vi är nöjda med det vi har, sen är det alltid agenter som hör av sig och dyker det upp någon som höjer truppens kvalité och som vi har råd med är vi såklart intresserade, säger Jesper Ny.

ÅFF-truppen återsamlades i slutet på förra veckan för att ladda upp inför höstsäsongen. Närmast väntar en träningsmatch mot division 3-laget Sleipner hemma på Kopparvallen under lördagen. Sen drar tävlingsmatchandet igång på allvar med cupmatch mot Boxholm nästa helg och återstart i division 2 mot BK Forward helgen efter det.

– Jag tror att semestern var viktig för alla, det har varit skönt med ett brejk. Det har sett riktigt bra ut på träningarna med hög fart och intensitet, säger Jesper Ny.

Anfallaren Simon Sandholm dras med en lättare vadskada och spelar inte matchen mot Sleipner. Jättetalangen Adrian Petersson, som flaggat för att han kan lämna ÅFF om någon ny klubb dyker upp, finns fortsatt med i truppen.

– När han styr och ställer som han gjorde mot Kumla är han fantastiskt bra, säger Jesper Ny.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!