HBK ser ljuset i tunneln

Nedläggningshot och svag ekonomi. HBK kan varken träna eller spela match hemma i Skäggetorp. Men nu ser laget ljuset i tunneln.

Amir Suljic, spelande tränare i HBK United, var nöjd med 4–3-segern mot LSW på Stjärnvallen i Stjärnorp. HBK jobbar på att få spela i Skäggetorp igen.

Amir Suljic, spelande tränare i HBK United, var nöjd med 4–3-segern mot LSW på Stjärnvallen i Stjärnorp. HBK jobbar på att få spela i Skäggetorp igen.

Foto: Jens Bollius

FOTBOLL2018-05-14 22:19

På måndagskvällen vann HBK United med 4–3 (3–0) mot LSW från Motala i en match som spelades på Stjärnvallen i Stjärnorp på grund av att HBK inte haft råd att göra i ordning Lycketorp och inte får hyra planer av Linköpings kommun på grund av hyresskulder.

– Vi har knappt kunnat träna, berättar spelande tränaren Amir Suljic.

HBK går igenom ett stålbad som förening, men division 4-laget kom till slut till spel och en ny styrelse och hjälp av sponsorer ska ge laget en nystart i Skäggetorp.

Amir Suljic, som själv spelade allsvenskt i Åtvidaberg, och hade tio år i eliten, växte själv upp i HBK och vill nu ge andra samma chans som han fick.

Mot LSW var han nöjd med att vinna matchen.

– Vi var riktigt bra så länge vi orkar. Men vi blir trötta i andra halvlek, säger Suljic.

I LSW märktes far och son Blomberg som spelade tillsammans, Anton och Fredrik. Anton blev utvisad i slutet och sade att det här var hans sista fotbollsmatch. Nu blir det hockey i Tranås. För Fredrik, 47, var det också en engångsföreteelse. Han siktar nu på Stockholm marathon.

Målen, HBK: Ilhan Pepeljak 2, Blend Ali, Selim Akremi. LSW: Charbel Hanna, Dragan Jelic (straff), Eden Iradukunda.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!