Hon valde LFC – före storklubben

Mycket snack om att Linköpings FC & Co inte har en chans att konkurrera med storklubbarna i Europa. Men 17-åriga Dajan Hashemi är undantaget som bekräftar regeln.

Hashemi och Unogård på nyförvärvets första träning.

Hashemi och Unogård på nyförvärvets första träning.

Foto: Alexander Svanström

fotboll2018-08-29 13:56

Vi har tidigare berättat att 17-åriga danska fotbollstalangen Dajan Hashemi spelar i LFC under de närmaste åren. Hon är fortfarande inte spelklar, men förhoppningen är att all pappersexercis ska vara löst till omstarten efter landslagsuppehållet.

Faktum är att LFC vann dragkampen om talangen med franska storklubben Paris Saint Germain. Det är danska tidningen BT som avslöjar att PSG ville ha Hashemi när det sprack med danska landslagsstjärnan Nadia Nadim. Agenten Michael Kallbäck – som vi också varit i kontakt med – vill inte bekräfta de uppgifterna, men säger:

– Det fanns konkret intresse från några av världens bästa klubbar i Europa och USA, men Dajan tog det modiga beslutet att det var för tidigt.

Agenturen Neverland skickade på onsdagen ut ett pressmeddelande där övergången till allsvenska topplaget bekräftades.

Där säger Hashem:

– Det kommer bli en omställning att för första gången flytta hemifrån, och till ett annat land, men jag är glad över att det är Linköping och Sverige och inte någon internationell storstad i Europa.

17-åriga mittfältaren tränar sedan några veckor med LFC och har gjort ett mycket positivt intryck.

Regerande mästarlaget ligger på femte plats i damallsvenskan, sex poäng efter ledande Göteborg. De två lagen möts i nästa omgång i Göteborg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!