Intensiv helg väntar för Linköping City

Träningsmatch mot Degerfors – samtidigt som det blir spel i Håkan Sandbergs minnescup. "Vi vet vad vi gör i helgen", säger Linköping Citys tränaren Jonathan Johansson.

Khalid Abukar, här i Assyriskas dress, tränade med Linköping City på fredagskvällen.

Khalid Abukar, här i Assyriskas dress, tränade med Linköping City på fredagskvällen.

Foto: Claes Nilsson

Fotboll2020-01-24 16:22

Det har varit en intensiv start på försäsongen för City med matcher mot både Örebro och Hammarby inom loppet av några dagar – och det fortsätter i en rasande fart även den här helgen. På lördagen väntar träningsmatch mot superettanlaget Degerfors på bortaplan och på söndag ska City spela Håkan Sandbergs minnescup hemma i Linköping.

– Det är viktigt för oss att visa upp oss i lokala turneringar, därför är vi med. Vi har en plan för vilka som ska spela i helgen, men visst blir det intensivt, säger Jonathan Johansson.

Känns det bra med den här tuffa starten?

– Hittills är jag nöjd, säger Jonathan Johansson.

Mot Degerfors vill Citytränaren se ett fortsatt bra försvarsspel, även om laget nu också så smått börjat prata om hur man vill spela anfallsspel. På spelarfronten har det inte hänt speciellt mycket i veckan, de provspelare som varit i klubben en tid är fortfarande kvar och kommer få speltid i helgen. Däribland brasilianske målvakten Dida som troligen kommer får vakta målet större delen av matchen mot Degerfors. Dieu Le Veut Ntumbudi fick en lättare bristning mot Hammarby senast och är mycket tveksam till start nu. Däremot är Abu Kamara startklar efter smällen som tvingade honom att utgå senast.

På fredagsträningen fanns Linköpingskillen Khalid Abukar med på passet. Abukar började säsongen i Åtvidabergs FF men lyckades aldrig slå sig in i startelvan och hamnade istället i Norrköpingslaget Assyriska i division 2. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!