Kaptensenkäten: "Han skulle få en guldbiljett av juryn"

Tolv frågor - tolv svar. Vi ställde samma frågor till lagens lagkaptener. Så här svarade Felix Ahlström i Malmslätt.

Felix Ahlström, lagkaptenen i Malmslätt, svara på våra tolv frågor inför säsongen.

Felix Ahlström, lagkaptenen i Malmslätt, svara på våra tolv frågor inför säsongen.

Foto: Mattias Heikki

Fotboll2020-06-09 18:30

Vad har ni för målsättning med säsongen?

– I det stora hela är det att hålla sig kvar. Jag ska inte under stolen med att säga att det blir bättre för oss när det blev som det blev en kortare serie. Jag tror att vi har goda chanser att klara det om vi lyckas pricka formtoppen.  

Vad talar för att ni kommer att lyckas i år?

– Vi har spetskvalitet i truppen och en blandning av rutinerade spelare och ungdomlig entusiasm. Unga spelare som kanske inte tänker så mycket utan tutar och kör. Det kan vara ett recept för oss att klara oss kvar.  Sedan har vi en tränartrio som har varit här i många år och som har trott på samma spelidé hela tiden. Den är väldigt inkörd, så därför kommer det att fungera på planen också.  

Varför ska man se er spela i år?

– När man blandar rutin med ungdomlig entusiasm brukar det bli fartfyllt och roligt. Sedan måste man uppleva Hellgrenshagen. Det är en gemytlig och familjär anläggning som det ska vara på den här nivån.  

Vilket är ert mest intressanta nyförvärv?

– Alla är intressanta men om jag måste plocka ut några väljer jag Rickard Hellenberg från AC Studenterna och Max Kroon från Derby. Båda två är tvåvägsspelare som kan spela på flera positioner för att hjälpa laget. De har bra fotbollshjärnor, sliter hårt och är kanonkillar vid sidan av.  

Vad kommer bli er största utmaning? 

– Det är att inte ha dippar under säsongen. Alla lag har ju samma utmaning eftersom serien är så kort i år. Det gäller att pricka formen när det gäller. Under en vanlig säsong har man råd med dippar men inte nu.  

Vem kommer att få sitt stora genombrott i år?

– En 16-årig kille som heter Harald Töråsen som gör sin första seniorsäsong. Jag kan säga att han garanterat är topp fem snabbast i serien. Han är en brunkare men i positiv bemärkelse, stor och stark, orädd och jätteduktig en mot en när han får använda sin snabbhet. När han får acklimatisera sig till seniorfotbollen kan han gå långt. Men det gäller fortsätta att ha huvudet med sig och acceptera att fotbollen är tuff ibland. Unga spelare behöver höra att man tror på dem och jag tror på Harald.  

 Du måste skicka en lagkamrat till Idoljuryn, vem väljer du?

– Här är det inget snack. Jag väljer Dinko Felic. Han får framföra ”Sommartider Hej Hej” eftersom han skulle känns sig så obekväm med det. Han är inte en sådan som står och sjunger men jag tror ändå att han skulle få en guldbiljett av juryn.  

Vem skulle klara högskoleprovet bäst?

– Den frågan är svårare att svara på men jag väljer Arvid Borell. Det syns inte men han är nog smartare än vad man tror. Skenet bedrar. Han är en typ som alla lag behöver, en clown. Han är vår glädjespridare som håller uppe stämningen. Men han är smart också har en del innanför pannbenet.  

Vem borde definitivt inte ha körkort?

– Noel Hellgren, eftersom han alltid är så trött. Det vore ju en katastrof om han somnade framför ratten. Han är en trött kille som gäspar mycket. Om man säger att man ska spela padel ”på morgonen” så är det runt 13.00 för honom.  

Vem är den största glädjespridaren i laget?

– Som jag sa innan, Arvid Borell. Han är en bra lagkamrat på alla sätt. Han har kommit in som ny inför den här säsongen men det märks inte. Det känns som att han har varit hos oss länge och att han har känt alla länge.

 Du får värva en spelare i serien till ditt lag, vem väljer du?

– Jag väljer Adam Samuelsson i Mjölby som spelade för oss förra året. Dels för att han är en bra kompis till mig som jag umgås mycket med på fritiden men också för att han är så otroligt smart på planen. Han behöver inte hela tiden springa dit bollen är utan kan tänka steget längre.  

Vilken match vill du helst vinna i år?

– Jag vill gärna slå det laget som är topptippat och då blir det Sleipner. Det skulle vara ett fint kvitto för oss. Dessutom spelar Daniel Arnesson och Dimitrios Goga där, som har spelat med oss tidigare.  

Felix Ahlström, lagkaptenen i Malmslätt, svara på våra tolv frågor inför säsongen.
Felix Ahlström, lagkaptenen i Malmslätt, svara på våra tolv frågor inför säsongen.
Karta: Hellgrenshagen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!