Klart: han får jobbet bredvid Jeglertz i LFC

Det blev som Sporten avslöjade redan under helgen. Det blir Jesper Ny som tar över som assisterande tränare i Linköping FC.

Jesper Ny ansluter till LFC.

Jesper Ny ansluter till LFC.

Foto: Peter Calen

Fotboll2022-12-22 12:50

– Jag ser fram emot att jobba i LFC där alla vill utvecklas och är lyhörda för att hela tiden bli bättre, säger han i ett pressmeddelande.

Jesper Ny, som bor och jobbar som lärare i Linköping, har inte haft något tränaruppdrag under 2022, men var senast ansvarig för Åtvidabergs FF i division 1. Anmärkningsvärt i sammanhanget är att han var aktuell för samma jobb inför den här säsongen, men då föll valet på Pierre Walfridsson.

Nu har Walfridsson lämnat/fått lämna och LFC har varit ute efter en annan profil på tränaren.

– Vi får in en bra instruktör på fotbollsplan som är noggrann i såväl planering och att driva övningar som i instruktioner och analys, säger Andrée Jeglertz.

39-årige Ny känner väl till Linköping arena. Dels jobbar han som fotbollstränare på Arenaskolan och dels har han under sex år jobbat i olika roller i Linköping City.

– En ny arbetsplats innebär också nya relationer. Att få lära känna nya människor och ta del av deras erfarenheter ska bli intressant, säger han.

Mer LFC:

I förra veckan bekräftades att Therese Simonsson lämnar klubben för spel i Spanien. Den 24-åriga forwarden är klar för svensklaget Sporting de Huelva. Kontraktet sträcker sig till 30 juni 2023.

”Jag har pratat lite med de svenska spelarna i klubben och de gav mig en väldigt bra inblick i hur laget, tränarstaben och hela klubben är och de gav mig en väldigt bra känsla”, säger 24-åringen till spanska klubbens hemsida.

Sedan tidigare finns Amanda Edgren och Sofia Hagman i klubben.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!