Profilen tillbaka – efter ett år: "Svårt att förstå"

Med så många spelare borta var det ett genrep utan stor betydelse, men för Delaney Baie Pridham betydde det massor.

Delaney Baie Pridham gjorde efterlängtad comeback efter skada. Som LFC:s kanadensiska forward har längtat.

Delaney Baie Pridham gjorde efterlängtad comeback efter skada. Som LFC:s kanadensiska forward har längtat.

Foto: Erik Winell

Fotboll2024-04-06 18:36

– Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva känslan att vara tillbaka med laget i den sport som jag älskar. Jag hittar inget bättre ord än surrealistiskt. Du har längtat så länge och jobbat så hårt att det nästan är svårt att förstå att det verkligen händer, sa Linköping FC:s anfallare efter 1–1-mötet med allsvenska nykomlingen AIK på Skytteholm.

Nästa helg väntar allsvensk premiär mot BP på Grimsta någon mil bort i Stockholms västra delar. Till dess får LFC tillbaka spelare som Emma Östlund, Emma Lennartsson, Cornelia Kapocs och Cathinka Tandberg och för Delaney Baie Pridham blir det med största säkerhet en plats på bänken.

Mot AIK startade hon och spelade som planerat i 20 minuter innan hon byttes ut för att inte belasta för mycket.

Ni kanske minns vad som hände i fjol?

26-åringen värvades sent från Kristianstad, spelade några träningsmatcher – och drabbades av karriärens andra korsbandsskada.

Det har varit en lång och mödosam väg tillbaka, men ett drygt år senare är hon nu framme.

Till slut.

– Kroppen kändes bra och jag njöt av varje sekund. Viktigt att få en match innan allsvenskan. Nu gäller att ha tålamod och inse att minuterna kommer att öka vartefter, sa Delaney Baie Pridham.

Matchen?

Tja, båda lagen saknade viktiga spelare och LFC allra flest med en hel startelva på frånvarolistan. Det gav chansen för akademispelare som Anna van Nunen, Mira Drott och Tyra Andersson. Ella Lundin fixade sen och välförtjänt ledning med ett skott strax utanför området, men AIK kvitterade i sista anfallet djupt in på stopptid.

– Vi är besvikna på resultatet, men stolta över alla unga tjejer, sa Delaney Baie Pridham.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!