KLART: Landslagsbacken lämnar Linköping

Stina Lennartsson har övertygat stort på LFC:s högerkant de senaste säsongerna. Nu är den tiden över.

Avslutningsmatchen mot Kristianstad blev Stina Lennartssons sista i LFC-tröjan.

Avslutningsmatchen mot Kristianstad blev Stina Lennartssons sista i LFC-tröjan.

Foto: Peter Holgersson

Fotboll2023-12-27 13:50

För strax efter lunch under onsdagen offentliggjorde Linköping FC att landslagsbacken Stina Lennartsson lämnar Linköping FC. 

– Jag vill börja med att tacka för två fantastiska år. För två år sedan åkte jag ur Damallsvenskan med Växjö och kämpade mig tillbaka från min andra korsbandsskada. Jag är så glad att Linköping, men framförallt Andree Jeglertz, trodde på mig, säger hon till LFC:s hemsida. 

När Sporten ringer upp några minuter efter beskedet utvecklar hon sina tankar ytterligare.

– Andrée såg mina kvaliteter fastän det såg riktigt mörkt ut. Sen har vi i LFC varit ett fantastiskt gäng och en gemenskap jag verkligen kommer att ta med mig.

undefined
Stina Lennartsson i blågula landslagströjan där hon blev blixtinkallad till VM. Här firar hon den bronspengen med Amanda Ilestedt och Madelen Janogy.

2023, Lennartssons andra säsong i LFC, blev ett händelserikt fotbollsår. Guldstrid med LFC, historiska derbyn mot IFK Norrköping, Champions League-kval mot Arsenal och så. Landslagsdebuten.

– Ja vilket roligt år det har varit. Vi spelade för guld till och med sista omgången och jag fick spela mot världens bästa lag, Arsenal, och så VM, säger Lennartsson.

Beslutet att lämna LFC har krävt en hel del betänketid, och samtal med bästa kompisen Nellie Karlsson (mittback i LFC).

– Vi har pratat nästan varje dag och bollat våra tankar. Helst hade jag velat spela med henne för alltid men så funkar inte fotbollsvärlden. Det som är bäst för henne kanske inte är bäst för mig och vice versa.

undefined
Stina Lennartsson med bästa kompisen Nellie Karlsson bakom sig. Nellie stannar i LFC. Det gör inte Stina.

Vad blir nya klubbadressen?

– Jag får tyvärr inte säga någonting där.

När kan det bli klart?

– Jag vet inte, säger en hemlighetsfull Stina Lennartsson.

LFC:s ordförande Johan Ladenberg säger på klubbens hemsida:

- Det är såklart otroligt tråkigt att vi inte lyckas behålla Stina. Samtidigt är hon ytterligare ett kvitto för oss på att det vi gör är bra. Vad jag menar med det är att spelare som spelar i LFC lyckas med något som är viktigt för oss som klubb, och det är att de utvecklas och blir så bra att omvärlden ser och uppmärksammar det.

LFC-läget

Klara in: Irene Dirdal, Vilma Koivisto

Klara ut: Stina Lennartsson (klubb ej klar), Johanna Alm (klubb ej klar), Yuka Momiki (klubb ej klar), Felicia Saving (AIK), Saori Takarada (Leicester), Michaela Abam (Toluca, Mexico)

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!