Larsson med City igen - som målskytt

Anfallaren Adam Larsson är tillbaka i Linköping City – som målskytt.

Adam Larsson.

Adam Larsson.

Foto: Claes Nilsson

Fotboll2020-01-25 16:29

Det har snackats om Sylvia och några andra klubbar, men nu är det i stället högaktuellt med en fortsättning i Linköping City för 20-åringen. Larsson tränade med laget i slutet av veckan och var även med och spelade i lördagens träningsmatch mot superettanlaget Degerfors.

Det slutade med storförlust för City: 1–6 (1–4).

Och med mål för Adam Larsson.

– Så länge han är med och tränar med oss räknar jag med honom. Sen får vi se vad som händer framöver. Men han visade igen att han har näsa för det där med att göra mål, sa Jonte Johansson, tränaren, efter matchen på Stora Valla.

Ytterligare ett välbekant ansikte visade upp sig. Det var Linköpingskillen Khalid Abukar som efter tiden i Åtvidaberg avslutade förra säsongen i Assyriska och nu har siktet inställt på att försöka slå sig in i City. Men inget är heller klart vad gäller mittfältaren och forwarden.

– Vi utvärderar där som vi gör med flera andra, sa Johansson efter ännu en match med många byten hos båda lagen.

I tredje insatsen för säsongen vilades några viktiga spelare – som Lawson Sabah, Romeu Resende, Staffan Hedbäck och Abu Kamara – och det märktes. Spelmässigt var inte skillnaden så stor som siffrorna antyder, men samtidigt går förstås inte att förklara bort sex insläppta mål och Johansson försökte inte heller.

– Det finns ingen ursäkt. En nyttig erfarenhet för alla som var med. Vi hade bekymmer i eget straffområde och det utnyttjade Degerfors. Sedan skapade vi själva tillräckligt för några mål till i första halvlek, sa Citytränaren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!