Linköpingtjejen vill spela allsvenskt – i Norrköping

Linköpingstjejen Tyra Berggården är redo att vakta målet i allsvenskan om möjligheten dyker upp. "Det är klart att jag vill spela", säger IFK Norrköpings målvakt.

Tyra Berggården är redo att hoppa in i den allsvenska hetluften i IFK Norrköping.

Tyra Berggården är redo att hoppa in i den allsvenska hetluften i IFK Norrköping.

Foto: Kenny Wiis

Fotboll2023-05-26 10:35

19-årige Berggården skrev under förra sommaren på ett 3,5-årskontrakt med IFK Norrköping, men har gjort en match i division 1 (med Tjust 2022) som högst. Annars är det mest division 2 hon har huserat i de senaste tre säsongerna.

I år med Borens IK (tre matcher, det har krockat en del med IFK:s allsvenska matcher) som är en samarbetsklubb med IFK Norrköping, 2021 och 2022 med Tinnis som är hennes moderklubb.

Med Erin Nayler, som har dragit med skadeproblem i stort sett under hela sin IFK-tid, borta i tre månader till får Tyra Berggården fortsatt inrikta sig på att vara back up till givne förstamålvakten Sofia Hjern.

Om Hjern skadar sig eller blir sjuk, så kommer Tyra Berggården att kastas in i hetluften.

Det är inget hon räds.

– Det är klart att jag vill spela. På ett sätt är det läskigt att man bara kan kastas in när som helst, men jag tycker jag får bra träningar med IFK och känner mig redo ifall det skulle hända, säger Tyra Berggården som har suttit på den damallsvenska bänken vid sex tillfällen 2023.

– Jag laddar inför varje match som om jag ska spela. Om det sen blir så, då får jag ta det som det kommer.

Tyra Berggården deltar på snudd på alla IFK-träningar. Passen hon missar gör hon på grund av att det krockar med plugget. I Boren är det enbart matcher som gäller.

– Det är roligt för mig att få spela matcher. Boren är ett skönt gäng att vara i, säger Tyra.

IFK möter under söndagen bottenlaget BP på hemmagräset.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!