Ljungsbro kom tillbaka i derby

Det var en strålande försommarkväll på Bergvallen när Borensbergs IF tog sig an Ljungsbro i ett "Göta kanal-derby" i västra herrfyran.

Rätt välbesökt var kanalderbyt mellan Borensberg och Ljungsbro i herrfyran.

FOTBOLL2019-05-13 21:14

Bif hade 3–1 i halvtid, men när domaren blåste av matchen blev det 3–3 efter en upphämtning av bortalaget.

– Vi hade revansch att ta på oss själva efter 0–6 mot Boren. Vi behövde kriga för Bif är starka. Vi kommer tillbaka starkt och ska vara stolta för vår andra halvlek, säger Ljungsbros spelare Jimmie Zetterdahl.

Kring hundra personer hade hittat till matchen där Bif tog initiativet i första halvlek. Pigge Tobias Nyberg gjorde både 1–0 och 3–1 och däremellan satte lagets nummer tio, Jonathan Beganovic, 2–1.

Ljungsbro kvitterade till 1–1 genom Hampus Gryvik, men åstadkom inte mer än så.

I andra halvlek flyttade Ljungsbro upp och reducerade till 2–3 genom Jimmie Zetterdahl. Tio minuter före slutet kom också 3–3 genom Hampus Valette.

Då hade Borensberg haft en rad chanser att göra fler mål och avgöra matchen. I hemmalaget var det besviket efteråt.

– Vi förlorar två poäng, förlorar matchen. Man måste sätta chanserna. Vi släpper också till billiga mål och då får de kraft och energi, sade Bifs tränare Ibrahim Beganovic.

Otäckt var det när Ljungsbros unge målvakt Daniel Gillberg fick bäras ut på bår efter ett skott i ansiktet från nära håll. Gillberg var vid medvetande, men groggy och fick köras till sjukhus med eventuell hjärnskakning. Sebastian Gryvik vaktade Ljungsbros mål i slutet.

Borens IK mötte samtidigt Boxholm på andra sidan sjön och på Borens IP vann Boren med 3–1 efter två mål av Davor Jelic och ett mål på straff av Sanel Osmanovic. Boren är utan förlust efter fem matcher och toppar tabellen.

Nästa division 4-match är nu på tisdagen när Grebo hemma möter IFK Motala.

Tobias Nyberg nära att näta i början av andra halvlek.