Idel derbyn i futsalettan: "Serien tuffare"

Förra vintern gjorde BK Ljungsbro futsalsuccé och kvalade upp till högsta serien. Men – laget är fortfarande kvar i ettan efter att ha tackat nej till en plats i finrummet.

BK Ljungsbro fick jubla flera gånger om förra vintern och kvalade sig upp till högsta serien, RFL. Men laget har valt att stanna kvar i ettan. Arkivbild

BK Ljungsbro fick jubla flera gånger om förra vintern och kvalade sig upp till högsta serien, RFL. Men laget har valt att stanna kvar i ettan. Arkivbild

Foto: Privat

Fotboll2022-11-09 14:13

– Inte beroende på ekonomiska orsaker, utan mer att vi inte kände att vi hade en stabil grund att stå på när de kommer till allt runt omkring. Vi är inte riktigt där organisationsmässigt ännu, RFL kräver längre resor, fler träningar och en ännu bredare trupp, säger Nova Wisén i Ljungsbro.

Ambitionen att nå RFL med en tillräcklig organisation finns dock kvar i föreningen och laget siktar högt i division ett. Wilma Malmsten har flyttat till Örebro för studier och spelar nu i RFL med Örebro, men annars har Ljungsbro fått behålla laget intakt.

– Personligen tror jag serien i år bli tuffare, bättre motstånd och jämnare matcher, säger Wisén om motståndet i ettan där Ljungsbro premiärspelar mot Hjulsbro i Campushallen Ebbepark.

Övriga lag i serien är Eneby, KFUM Linköping och Motala Futsalklubb. Det sistnämnda laget har sin grund i fjolårets futsallag i Boren plus några spelare från Mjölby.

Ebba Stolt var en av de drivande spelarna i Boren för att göra futsalsatsningen i MFK.

– Här kan vi satsa på att gå upp på ett bättre sätt än vi tycker att vi kunde i Boren, menar hon.

Stolt framhåller viktiga spelare som Agnes Andersson, Isa Lindman och tvillingarna Nellie och Nora Törngren.

– Vi har en bred trupp och olika kvaliteter, tycker Ebba Stolt.

Tränaren Sanel Osmanovic säger:

– Tanken är att det här ska vara en långsiktig satsning, att MFK:s damlag ska bli ett etablerat lag precis som herrlaget.

Ebba Stolt ser fram emot futsalsäsongen i Motala FK.
Ebba Stolt ser fram emot futsalsäsongen i Motala FK.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!