Maif och IFK Norrköping inleder ett samarbete

Motala AIF fotboll och IFK Norrköping inleder ett föreningssamarbete där de kommer att stötta varandra i såväl sportsliga som organisatoriska frågor.

Elias Hanna, Motala AIF:s klubbchef och Tony Martinsson, sportchef i IFK Norrköping. Båda två ser fram mot samarbetet.

Elias Hanna, Motala AIF:s klubbchef och Tony Martinsson, sportchef i IFK Norrköping. Båda två ser fram mot samarbetet.

Foto: Jens Bollius/ Bildbyrån

Fotboll2023-02-03 15:50

Samarbetet presenterades under fredagseftermiddagen. Där Maifs klubbchef Elias Hanna säger att föreningen är både tacksam och ödmjuk inför samarbetet med IFK Norrköping. Tony Martinsson, sportchef i IFK, uttrycker att han är imponerad av Maifs utveckling de senaste åren. 

Elias Hanna berättar att det förts diskussioner under lång tid mellan klubbarna. Den dialogen har nu resulterat i samarbetet som bland annat innebär att IFK Norrköping kommer vara på plats på Idrottsparken med deras dam- respektive herr A-lag två gånger per säsong för att hålla i träningar.

Hur länge kommer den här samverkan pågå?

– Det här är framöver, det är inget tidsbegränsat samarbete. Tanken är att klubbarna ska nå sina mål. Och vi kommer att utvärdera det här kvartalsvis, säger Hanna.

Betyder det att samarbetet kan avbrytas redan efter ett kvartal?

– Det är inte ambitionen men den risken finns ju alltid så klart. Men det känns inte alls som vi kommer att komma dit. Vi har en bra dialog och båda klubbarna vet vilken position vi har i näringskedjan. Jag tycker att vi är på ett väldigt bra plan. 

 Vad tänker du att Maif kan få ut konkret av det här samarbetet?

– Att vi kan utbilda våra ledare mer, vi kanske kan vara mer av en sammanhängande part för övriga klubbar i västra Östergötland och bjuda in exempelvis både Mjölby och Boren när IFK kommer hit och det här gäller även damfotbollen så klart. Att vara med och bygga den här östgötafamiljen och hjälpa varandra.

Elias Hanna säger att Maif är ödmjuka inför samarbetet med IFK Norrköping.
Elias Hanna säger att Maif är ödmjuka inför samarbetet med IFK Norrköping.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!