P17-matchen i Lindö inställd på grund av hot

P17-matchen mellan Lindö och Sleipner har ställts in av säkerhetsskäl. "Första gången vi ser oss tvingade att agera på det här sättet”", berättar Carro Phalén från ÖFF.

Onsdagens match mellan Lindö och Sleipners P17-lag är inställd av säkerhetsskäl. Bilden är från ett helt annat tillfälle på arenan.

Onsdagens match mellan Lindö och Sleipners P17-lag är inställd av säkerhetsskäl. Bilden är från ett helt annat tillfälle på arenan.

Foto: Johny Daagh

Fotboll2019-10-09 20:00

Onsdagens inställda match är en direkt följd av de tråkiga scenerna från i söndags. Det var då som matchen mellan samma Lindö-lag och LSW fick avbrytas sedan ett antal personer hade stormat in på planen.

Det var en hotfull stämning och polis tillkallades till  Fastighetsteknik Arena för att få ordning på läget.

Carro Phalén, konsulent på Östergötlands Fotbollförbund, bekräftar att onsdagsmatchen har ställts in och orsakerna till det.

– Det är ÖFF:s fotbollskommitté som har fattat beslutet att ställa in matchen. Det är ur ett säkerhetsperspektiv. Vi kan inte garantera föreningens, spelarnas och ledarnas säkerhet. Det har ju figurerat en del hot och skrivelser på sociala medier efter den här incidenten i söndags, berättar hon.

Vad är det för typ av hot som har förekommit?

– Det vill jag nog inte gå in på. Men både ledare och spelare känner sig utsatta.

I båda lagen?

– Troligtvis.

Har polisen också varit involverad i det här beslutet?

– Nej, inte alls. Tyvärr kom den här matchen lite för tätt inpå från i söndags. Det är en uppskjuten match sedan tidigare. Men med bara tre dagar på oss hade ÖFF inte möjlighet att kunna garantera säkerheten på matchen.

Det är ett eget ÖFF-beslut alltså?

– Ja, i samråd med båda parterna givetvis.

Kommer matchen att spelas i år över huvudtaget?

– Troligtvis inte. Egentligen var den sista matchen i serien i helgen. Toppstriden påverkas ingenting av den här matchen. Den är egentligen obetydlig för sluttabellen.

När gick ÖFF in och ställde in en match senast?

– Mig veterligen är det nog första gången det har hänt av säkerhetsskäl.

Hur känns det att behöva göra så här?

– Jättetråkigt. Vi vill ju inget hellre än att ungdomarna ska spela fotboll, säger Carro Phalén.

Efter beslutet från Östergötlands Fotbollförbund tog Lindö FF beslutet att stänga arenan helt under onsdagen.

– Vi tyckte det var bäst. Det var ändå så få lag som skulle träna. Då fick vi chans att fixa med planskötsel och sånt också, berättar Lindös klubbchef Kecke Petersson.

Han hänvisar alla orsaker om den inställda matchen till ÖFF, främst eftersom han inte hade full insyn.

– Vi såg bara att matchen skulle ställas in när vi loggade in på Fogis (på ÖFF:s hemsida). Men det finns absolut inga hard feelings mellan Lindö och Sleipner, klargör Kecke Petersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!